Otomatik Satır Kilitleme

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba Arkadaşlar,
Aşağıdaki kod ile B sutünunda değişiklik yaptığımda yan sutünuna otomatik tarih yazıyor. Ben istiyorum ki tarih yazdıktan sonra o satırı kitlesin yani o satırda değişiklik yapılamasın. Böyle birşey mümkün müdür?
Teşekkürler.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, [B2:B1048576]) Is Nothing Then Cells(Target.Row, "A") = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm")
End Sub

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Sayfa koruması ile yapılabilir.
Sayfadaki tüm hücreleri seçip hücre biçimlendirden koruma sekmesinden kilitli seçeneğindeki tik işaretini kaldırınız.
Sonra A sütununu seçip aynı işlemi yaparak bu sefer kilitli seçeneğine tik koyduktan sonra

Yukarıdaki kodun başına sayfa korumasını kaldıran kodu
Kod:
Activesheet.Unprotect
sonuna da sayfa korumasını aktifleştiren kodu
Kod:
Activesheet.Protect
ilave ederek isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba cevap için teşekkür ederim fakat bu şekilde yaptığımda b sutününda değişiklik yaptığım taktirde tarih ve saat yine değişiyor. Ben istiyorum ki bir sefer kayıt girildiğinde o satır komple kilitlensin. Bir daha veri değiştirme işleme olmasın.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Yani diyelim ki B2'ye veri girdiniz ve A2'ye tarih saat attı. Sonra B2'ye tekrar veri girdiğinizde A2'nin mi değişmemesini istiyorsunuz, başka bir şey mi?

Excel Vers. ve Dili
2010
evet hocam b2 ye veri girdiğim zaman a2 ye tarih atıyor. Tekrar b2ye işlem yaptıklarında a2deki tarih saat değişmesin istiyorum.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Kodu aşağıdaki şekilde değiştirir misiniz?
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, [B2:B1048576]) Is Nothing Then
    If Cells(Target.Row, "A") = "" Then

Cells(Target.Row, "A") = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm")
End If
End If
End Sub
Bu kod eğer o satırın A sütununda veri varsa bir şey yapmaz, A sütunundaki hücre boşsa tarih saat atar.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12.06.2023
Merhabalar,
Benzer dosyada sizin koddan yararlanmak istiyorum. Fakat B sütünununa evrak tarihi giriyorum. bu tarihe girişin o anki saat ve dakikasını ilave etsin istiyorum. Evrak tarihi diyelim ki 08.10.2020 saat ise veri girildiği saat 14:13 08.10.2020 14:13 olarak yazmalı istiyorum.

Birde A stünundan V sütünuna kadar veri girişi yapılacak her bir satır bittiğinde yani A2 V2 satırı tamamlanıp A3 satırına geçildiğinde A2 V2 satırı düzeltmeye karşı kilitlensin değiştirilmesin veya excel kitabında kaydet işlemi yapıldığında kilitlensin (şifreli olacak) düzeltmeyi şifre yetkisi olan yapacak.
Örnek dosya ektedir.
Yardımlarınız için teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12.06.2023
YUSUF44 hocam buna bir çözümünüz yok mu ?
Yardımınızı bekliyorum.