Otomatik Tamamlama Problemi

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Edition 2003
Türkçe
İşim gereği çok satırlı excel tablolarıyla uğraşıyorum (şu anda 2671. satırdayım:)). Arada boş satır olmamasına ve daha önceden o firma adı girilmiş olmasına rağmen otomatik tamamlama yapmıyor ya da daha önceden girmiş olduğum halde otomatik filtreden süzdüğüm zaman firma isimlerinin hepsini göremiyorum. Yanlış hatırlamıyorsam belli miktar satırdan sonra otomatik tamamlama ya da otomatik veri süzme yapmıyordu. Hem otomatik tamamlama hem de süzme problemimi nasıl halledebilirim?

Bir de Alt + Aşağı Ok tuşuna basınca daha önceden girmiş olduğum firma isimlerinin listelendiği gibi, hücreye firma adını girmeye başlayınca otomatik olarak öyle bir listecik çıkması özelliği var mı acaba? O harflerle başlayan ve şimdiye kadar yazmış olduğum tüm firmalar aşağı doğru listelense de ben seçsem? Hani Firefox Mozilla'daki gibi mesela. Belki bu lüks bir istek oldu ama olsa ne güzel olurdu:)

Yardımlarınız ve alternatif fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Son hücrede sağ tıklayıp Pick From Drop Down List'i seçerseniz (Türkçe Menü Adını Bilmiyorum) o sütunda girdiğiniz değerleri gösterir ve seçmenize izin verir.

Ancak çok sayıdaki bilgilerde ne yapar, açıkçası bende bilmiyorum. Denemek gerek.

Örnek dosyayı inceleyiniz.