otomatik tanımlama nasıl yapılır?

Excel Vers. ve Dili
2010
Öncelikle hepinize hayırlı işler bol kazançlar.

Excelde 6700 satır ürün girişi olan bir tablo var ben yeni sekmede bir ürün yazmaya başladığımda bu ürün önceki 6700 ürünün tanımlı olduğu sekmede var ise otomatik tanımlamasını nasıl yapabilirim? konu ile ilgili tabloyuda ekleyeyim biraz acil ihtiyacım var yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim.

Saygılar.

Ekli dosyalar

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu istediğinizi standart Excel uygulamaları ile yapmak zor. Eğer sizin için bir sorun olmayacaksa VBA ile bir çözüm bulunabilir.

Excel Vers. ve Dili
2010
Levent bey ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. yaklaşık 6700 ürün tanımlı ama benim elle gireceğim veri yaklaşık 15000 adet olacağı için her türlü yolu deneyebilirim. konu hakkında detaylı bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Amacınız, adı 351,352 olan sayfalara TANIMLILAR isimli sayfadaki verilerden seçeceklerinizi alt alta kaydetmekmidir?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekte bir dosya hazırladım. 351 sayfasındaki butona tıklayarak veri giriş formunu açabilirsiniz.

Not: Makro güvenlik ayarlarınızın düşük olduğundan emin olun.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010
Levent bey, ekte hazırlamış olduğunuz dosyadaki işlem tam anlamıyla mükemmel. Benim ihtiyacım olanı karşılıyor. Fakat size özel mesaj ile bu tablonun aslını yollasam onun üzerinde uygulayabilir misiniz? Yardımcı olduğunuz için ayrıca teşekkür ederim.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Levent bey, ekte hazırlamış olduğunuz dosyadaki işlem tam anlamıyla mükemmel. Benim ihtiyacım olanı karşılıyor. Fakat size özel mesaj ile bu tablonun aslını yollasam onun üzerinde uygulayabilir misiniz? Yardımcı olduğunuz için ayrıca teşekkür ederim.
Rica ederim. Özel mesajla dosya gönderilemiyor. Aşağıdaki e-posta adresime gönderebilirsiniz.

leventm@excel.web.tr