Otomatik tarih atma yardım?

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Merhabalar,
Siteyi uzun uzun iyice araştırdım. Yardım istediğim konu hakkında bilgilerde mevcut. Ancak ne yazık ki, ben bu makro, formul gibi hadiseleri maalesef beceremedim.

Aşağıdaki ek dosyada bulunan resimdeki gibi basit bir muhasebe kaydı tutuyorum.
Ürün adı - Ölçü - Fiyat - Tarih
gibi bir düzeneği olan bir sıralamam var.

Ben bu sistem içinde; ürün adı, ölçü, fiyat gibi bilgileri girdikten (hatta sadece fiyat bilgisini) sonra otomatik olarak bilgilerin yazıldığı günün tarihini de yazılmasını istiyorum ve ertesi gün dosyayı açtığımda bu tarihin değişmemesini ve sabit kalmasını istiyorum.

Araştırmalarıma göre bu makro denilen kodlama ile yapılabiliyor, fakat ben bir türlü beceremedim bunu. Office 2010 kullanıyorum.

Rica etsem, konuya vakıf arkadaşlardan, bu şablonu oluşturup bana gönderebilirler mi?

Hazıra konuyormuşum gibi algılansın istemem, ancak gerçekten çok uğraşmama rağmen kod, macro vs. gibi olayları bir türlü anlayamadım ve yapamadım. Excel konusunda da pek bir bilgi sahibi değilim. Bu şekilde basit bir muhasebe kaydı benim işimi ziyadesinden fazla görmekte. Bu yüzden esaslı muhasebe sistemlerine de ihtiyacım yok. Ne varki şu tarih atma olayını bir türlü halledemedim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Kullanılan kod; (Sayfanın kod bölümüne uygulayın.)

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    On Error GoTo Son
    If Intersect(Target, Range("C3:C22")) Is Nothing Then Exit Sub
    If Target <> "" Then
        Target.Next = Date
    Else
        Target.Next = ""
    End If
Son:
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Korhan bey, Çok teşekkür ederim. Nice zamandır uğraşıyordum ancak bir türlü becerememiştim. Eklemiş olduğunuz dosya şimdiden itibaren öyle işimi yarayacak ki, hakkınızı nasıl öderim bilemiyorum. Beni büyük bir yükten kurtarmış oldunuz. Çok teşekkür ederim size.