Otomatik tarih

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 türkçe
Selam Hocalarım,

Ben bu aşağıdaki Kodu Burdan aldım benim işime yarayan bir kod ama Söyle bir sorum var Tarihi yazdıktan sonra sabit kalmasını istiyorum.

yani yanlışlıkla satıra yazı yazdığım zaman yada F2 bastığımda değişiyor değişmesin istiyorum .

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, [A1:A65536]) Is Nothing Then Cells(Target.Row, "E") = Format(Now, "dd.mm.yyyy")
If Not Intersect(Target, [F1:F65536]) Is Nothing Then Cells(Target.Row, "I") = Format(Now, "dd.mm.yyyy")

End Sub

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Selam Hocalarım,

Ben bu aşağıdaki Kodu Burdan aldım benim işime yarayan bir kod ama Söyle bir sorum var Tarihi yazdıktan sonra sabit kalmasını istiyorum.

yani yanlışlıkla satıra yazı yazdığım zaman yada F2 bastığımda değişiyor değişmesin istiyorum .

If Not Intersect(Target, [A1:A65536]) Is Nothing Then Cells(Target.Row, "E") = Format(Now, "dd.mm.yyyy")
If Not Intersect(Target, [F1:F65536]) Is Nothing Then Cells(Target.Row, "I") = Format(Now, "dd.mm.yyyy")

End Sub
Merhaba,

Sabit kalacaktır. Hata aldığınız dosyayı eklermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 türkçe
Mahir bey Merhaba,
A sütunu yazdım verilerin üzerine gelip F2 basınca yada kapyalayınca tarihler ve saatler değişiyor..

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba,

F2/Enter ile değişen bir şey göremedim.

Dosyanız hakkında bil verebilirmisiniz.
Girişler nasıl yapılıyor?
Hangi hücrede F2/Enteryapında güncelleme oluyor?
...vb.?

İ

İhsan Tank

Misafir
Selam Hocalarım,

End Sub
evet hücredeki değişikliğe göre tarih ve saat değişir kod buna bağlı çalışır.
F2 enter yada girişler bu olayı tetikler.

siz değişmesin istiyorsanız elle giriş yapmalısınız 1/1 gibi o sütunun hücre biçimlendirmesini tarih olarak istediğiniz şekilde ayarlayın olur

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 türkçe
Merhaba,

A sütunu EUR F sütunu USD bunları kopyala veya Hücreyi Çift Tıkladığımda tarihler değişiyor

Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
office 2003 tr
Merhabalar, Benimde A sütununa bir değer girip B sütununa saati otomatik yazdırtan bir çalışmam var. Bende bazen yanlışlıka kopyaladığım bir değeri A4 e, yapıştırıcakken yanlışlıkla A3 e yapıştırıyorum ve dolayısıyla B3 teki daha önce otomatik olarak yazılan saat değişiyor B kolonunu readonly yapacak, kilitleyecek, hücreleri koruyacak bir formül yokmudur?

Ekteki dosya ile sanırım daha iyi anlatabilirim.
A3 teki değere F2 enter yaptığınızda B3 hücresindeki saatin değiştiğini göreceksiniz. Bu saat değerlerinin değişmemesini nasıl sağlarım?

Teşekürler arkadaşlar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme: