otomatik veri aktarımı

Excel Vers. ve Dili
Microsoft office 2007
merhabalar;
foruma yeni üye oldum. inşallah hayırlı olur. benim iki sorum var. yardımcı olursanız çok sevinirim.

1. bir excel dosyasındaki herhangi bir sheet dosyasındaki istediğim sütun ve satırların başka bir exceldeki istediğim satır ve sütunlara otomatik olarak aktarılmasını istiyorum. bu mümkün mü?

2. günlük rapor alıyorum. raporlar bir klasöre atılıyor. bu raporların formatını sadeleştirmek istiyorum. her gün için bir excel dosyası oluşuyor. her excel dosyasının sadece ilk sayfası (sheeti) veri içeriyor. bu klasördeki bütün excellerdeki ilk sheetten istediğim sütun ve satırları alıp başka bir excelde sırasıyla farklı sheetlere (ayın 1. 2. 3. ...31. günü ) kopyalayacak bir program mümkünmü?
teşekkürler

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Hayırlı olsun.

1.Sorunuz, formüllerle de çözülebilir.

İki kitabınız olsun. (Örn. Biri "Kaynak.xls", diğeri de "Hedef.xls" adında ..)

Şimdi, "Hedef.xls" dosyasına, "Kaynak.xls" dosyasındaki "A1:A10" aralığını almak istediğinizi varsayalım.

"Hedef.xls"'deki herhangi bir hücreye "=" yazın. İmleç, hücre içinde "=" den sonra yanıp sönmeye devam ederken, "Kaynak.xls"'ye geçin (Menüden Pencere'yi seçip bu kitaba geçebilirsiniz). "A1" hücresini, mouse ile seçip, Enter tuşuna basın. Otomatikman, tekrar Hedef.xls'ye yönleneceksiniz ve az önce "=" yazdığınız hücrede bir bağlantı oluştuğunu göreceksiniz.

Aşağı yukarı şu şekilde bir formül oluşacak; "=[Kaynak.xls]Sayfa1!$A$1"

Hücrenin içine F2 tuşu ile girip "$A$1" yazan kısıma imleci getirin ve "A1" gibi olana kadar F4 tuşuna basın.

Daha sonra, hücreden çıkıp, aşağıya doğru istediğiniz kadar çekin veya kopyalayın.

NOT : Bu bahsettiğim işlemleri, "Bağ Yapıştır" komutunu kullanarak da yapabilirsiniz.

Bu işlem makrolarla da yapılabilir. Ama dosyanızı görmek lazım.

2.Sorunuz için kesinlikle makro kullanmak ve dosyanızı görmek gerekir.

cem yılmaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office365 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-10-2026
Arkadaş Teşekkür etmekten çekinmiş herhalde ama 1.şık tam benim aradığım şey sağolun Ferhat hocam.