Otomatik veri doğrulama listesi oluşturma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26/06/2023
Merhaba abiler ekteki dosyada 1 sayfada müdürlük ve yanlarında boş 2 sütun var benim isteğim şudur. a sütunundaki müdürlüğün yanına 2. sayfadan o müdürlüğün faaliyet kodlarını B sütununa faaliyet adlarını C sütununa veri doğrulama listesi olarak otomatik hazırlaması ve mesela A2 hücresindeki müdürlük 2. sayfada yok bunun yanını boş bırakması veya yok yazması. A3 hücresindeki müdürlüğün 4 adet faaliyeti var B3 hücresinde bu 4 faaliyetin kodu veri doğrulama şeklinde gelsin sonrasında istediğimi seçeyim C3 içinde faaliyet adları gelsin sonrasında istediğimi seçeyim bu işlemi binlerce satırlık bir dosya için yapıcam yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 - Türkçe
26/06/2023

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba,

A sütunu girişleri veri doğrulama yöntemiyle mi, yoksa manüel mi girilecek anlayamadım.
Örnek dosyayı inceleyin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 - Türkçe
26/06/2023
Mahir hocam yaptığınız sistem çok güzel sadece şunu farklı yapmak istiyorum sizde faaliyet kodları gelmiş içinden birini seçinde faaliyet adı otomatik geliyor onu seçtiriyor. ben öncelikle faaliyet adını seçmek istiyorum yani işletmeler müdürlüğünün 4 faaliyeti var ben önce bu 4 faaliyeti göreyim veri doğrulamada onlardan birini seçeyim bu seçimi yaptıktan sonra faaliyet kodu ona göre gelsin seçebileyim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 - Türkçe
26/06/2023
Bu arada A sütunu verileri manuel olarak girilecek ben önce c sutundan bir faaliyet adı seçmek ona göre gelen b sütunundaki faaliyet adını seçmek istiyorum

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
"A3 hücresindeki müdürlüğün 4 adet faaliyeti var B3 hücresinde bu 4 faaliyetin kodu veri doğrulama şeklinde gelsin sonrasında istediğimi seçeyim C3 içinde faaliyet adları gelsin sonrasında istediğimi seçeyim "

İlk mesajınızda neden bunu yazdınız peki.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 - Türkçe
26/06/2023
Hocam yanlış anlaşıldı sanırım sizin yaptığınızda b sütununda seçilene göre c sütunu seçiliyorya o olmasın istiyorum yani c sütunuda b sütunu gibi sadece müdürlük adına bağlı olan hücreler görünsün yani c sütunundaki listede ilgili müdürlüğün tüm faaliyet adlarını göreyim istiyorum eğer mümkünse

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
C sütununda 2 farklı işlem mi olacak?

c sütunuda b sütunu gibi sadece müdürlük adına bağlı olan hücreler görünsün yani c sütunundaki listede ilgili müdürlüğün tüm faaliyet adlarını göreyim istiyorum
Bu farklı bir çalışma mı olacak?