otomatık veri doldurma işlemi

Excel Vers. ve Dili
2007
merhaba bi problemım var yardımcı olursanız sevinrim.aşagıdaki gibi bir dosya var elimde
Ekli dosyayı görüntüle çalışma dosyası.xls
bu dosya uzerinde verileri kullanarak otomatik bi çalışma sayfası olurturmak istiyorum.Örneğin;boş bir excel sayfasınanın ilk sutununa
kızıl boyunlu batağan yazısını ilk sutuna girdimde aynı satırdaki diğer sutunlardaki verilerin otomatik dolmasını istiyorum.
100 6 kızıl boyunlu batağan Red-necked Grebe Podiceps grisegena

Excel Vers. ve Dili
2007
turist teşekkur ederim.Bir kaç sorum daha olacak.Alt satırlarada uygulamak istiyorum bunu ve açılır pencere şeklinde yapmak istiyorum.Örneğin ismi tamamını hatırlayamadıgımda karşıma cıkması için.Bide nasıl yapıldıgını kısaca anlatabilirseniz sevinirim.Bende ogrenmek istiyorum.Çünkü arastırmalarımda lazım oluyo

Excel Vers. ve Dili
2007
tekrar merhaba
açılır pencereyi yapmayı basardım fakat 2. satıra veri girdiğimde otomatık dolmuyo.ilk satırı verileri ile birlikte kopyala yapıp özel yapıştırdım yinede olmadı.

Excel Vers. ve Dili
2007
İNDİS formulerini diğer satırlara basitce nasıl kopyalayabilirim.
Ekli dosyayı görüntüle çalışma dosyası (1).xls
kenarından çekmeyı denedim kopyalıyor fakat A3 satırındaki değeri değiştirdiğimde diğer sutunlarda bi değişiklik olmuyor.Formülü kontrol ettiğimde bazı yerlerinde hatalar oldugu görülüyor.

Excel Vers. ve Dili
2007
arkadaşlar turist arkadaşımızın yaptıgı formul uzerinde oynamalar yaparak sonunda isteğim formulu olusturdum.
=İNDİS(Sayfa1!$A$2:$A$461;KAÇINCI(A2;Sayfa1!$C$2:$C$461;0))
sorun cahilliğimden dolayıymış. $ işaretin formulde ne anlama geldiğini ögrenınce çözumu hemen buldum.
turist e sevgilerr :)