Otomatik yazdırma tuşu

Excel Vers. ve Dili
2017 türkçe
merhaba arkadaşlar bir kaç sayfalı tablomuz var. birde bilgi giriş formumuz var o forumdan girdiğimiz bilgiler sayfalardaki yerleri dolduruyor.

bizim forumumuz dan bir tuşla belirtilen sayfaları otomatik çıktıya verebilirmiyiz acaba ?

forumda gezdim bulunduğumuz sayfa için nasıl çalıştığını gördüm ama çoklu sayfalarda nasıl yapmamız gerekiyor.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Sayfalarda yazdırılacak alan adresi nedir?:cool:

Excel Vers. ve Dili
2007 Turkçe
merhaba arkadaşlar bir kaç sayfalı tablomuz var. birde bilgi giriş formumuz var o forumdan girdiğimiz bilgiler sayfalardaki yerleri dolduruyor.

bizim forumumuz dan bir tuşla belirtilen sayfaları otomatik çıktıya verebilirmiyiz acaba ?

forumda gezdim bulunduğumuz sayfa için nasıl çalıştığını gördüm ama çoklu sayfalarda nasıl yapmamız gerekiyor.
Aynı konuyu bende merak edıyorum bendede boyle bi durum var 8 sayfa verı gırısı yaptıgım sayfa ile 9 verı gırıs sayfasında ıken 8 sayfada yazdırılavak alanı çıkrtacak kısa yol ayrıca verı gırışı yapıp dıger sayfadaka kopyalanan hucrenın (bırleştirilmiş hücre) otomatık yuksekliği nasıl ayarladınız

Excel Vers. ve Dili
2017 türkçe
Konuyu çözdüm. Biraz araştırma ile sonuca ulaşılıyor. Geliştirici modunu açıp o sekmeden ekle bölümünden makro tuş ekledimiçerisine girdim. Açılan sayfada çıktı almak istediğim sayfa adını yazdım soldaki listeden bakarak örneğin sayfa2.printpreview yazdım bir satır aşşağı istediğim sayfa kadar tekrarladım. Sayfayı kapattım çalıştı. Direk printe vermekte mümkün ama preview daha mantıklı kontrol ve yazıcı seçimi için. Ayrıca her ayrı sayfabölümü için preview yeniden açılıyor istemediğimizi kapatıp geçebiliyoruz rahat oluyor. Çözüm güzel. Belki daha sistemli o ayarlarında excelden direk seçerek otomatik yapılanı vardır daha doğrusunu ustalar gösterecektir ????