Otomatik yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Arkadaşlar istediğim şeyi anlatmaya çalışayım umarım anlatabilirimde çözeriz şimdiden herkese çok teşekkür ederim

şimdi askerde kullandığımız bi izin çizelgesi vardı ordan aklıma geldi bu askerdeki dosyada bi veri girişi sayfasına skerlerin ad soyad adres izin tarihleri vs.yazıp sonra yazdırmak istediğimiz sıra numaralarını (örnek 01-250 arası ) yazıp butona basarak o sıra arasındaki bütün askerlerin izin kağıtlarının çıkmasını sağlardık...

şimdi ekteki dosyayı incelerseniz ben bu yolu hakediş yazdırmakta kullanmak istiyorum çünkü cok firma var ve aşırı zaman alıyor tek tek uğraşmak.
ekteki dosyada bi veri girişi sayfası birde icmal yazan yer var icmalde = ile verilerin gelmesi gereken yerleri gösterdim sağdaki sayfa sadece icmalden fiyat ve firma isimlerini alıyor o yüzden sağ tarafla işimiz yok benim istediğim veri girişindeki bilgileri aynı sistemle icmale atıp çıktı alması mesela veri girişinde 1 yazan yerde MELMAK ile ilgili işler var melmak için damacla ile ilgili işleri bi hakedişe mgt ile ilgili bi hakedişe vs.vs. çıkaracak aynı şekilde 2 yazan yerde bilhan için ayrı ayrı 3 yazan yerde akçay için ayrı ayrı icamle gönderecek diğer sayfa zaten icmalden alacağı için otomatik değişmiş olacak ve çıktıyı aldığında tam istediğim gibi olacak...

böyle birşey hazırlayabilirmiyiz yardımlarınızı bekliyorum anlatırsanız yapmaya çalışayım çok uğraşlı bi kod istiyor ise anlatamazsanız buna benzer bi dosya varsa onuda inceleyerek yapma çalışabilirim lütfen yardım ŞİMDİDEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM UMARIM ANLATABİLMİŞİMDİR...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. Dosyanızda parasal değerleri yazıya çevirdiğiniz hücreler var. Fakat bu hücreler elle doldurulmuş. O bölümler çıktılarda hatalı görünecektir. Forumda mevcut olan yazıyla fonksiyonunu bulup kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
koray bey kusura bakmayın gece çalışıyorum ancak inceleme vakti bulabildim dosya ellerinize sağlık istediğimiz gibi olmuş bende rakamı yazıya çevirme fonksiyonunu ekledim fakat bi isteğim olacak böyle birşey mümkün olabilirmi acaba mesela dosyada veri girişinde 1 nolu yerde DAMAK yazan yerler var orada gördüğünüz gibi farklı değerler alıyor benim istediğim damak yazanlar aynı kağıtta olsun icmalde SAYFA 1DE alması gereken satırlar var baya mesela mgt den iki tane olursa oda aynı kağıda cıkacak böle birşey yapabilirmiyiz örnek olarak ben elle yazdım incelermisiniz birde sipariş no açıklama kısmına gelmesi gerekiyor TEŞEKKÜR EDERİM

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Üstteki mesajımdaki dosyayı güncelledim. İncelermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Korhan Bey ilginize çok teşekkür ederim istediğim gibi oluyor fakat ufak bir sıkıntı var damakları bir sayfaya cıktı alıyor evet ama sonradan bir damak daha alıyor satır bitene kadar sonra bonattiye geçti o tek olduğundan bir çıktı aldı mgtye gelince onlardanda ikişer cıktı aldı bilgileri aynı kağıda alıyor fakat satır sayısı kadar cıktı alıyor bunu ayarlamamız mümkünmü..bİrde ben yanlış yazmışım kusura bakmayın sipariş no değilde bina no açıklama kısmına gelecek TEŞEKKÜR EDERİM

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Üstteki mesajımdaki dosyayı güncelledim. İncelermisiniz.

Dosyanızda bazı verilerin sonunda boşluk karakteri kullanmışsınız. Örneğin VERİ_GİRİŞİ sayfasındaki C5 ve C6 hücreleri eşit gibi görünsede C6 hücresindeki boşluktan dolayı veriler birbirine eşit değildir. Ben kodda boşluğu yoksayacak şekilde ayarladım. Siz yeni kayıtlarınızda mümkün olduğunca boşluk karakterini kullanmamaya dikkat ediniz.

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
korhan bey yardımlarınızdan dolayı minnettarım teşekkür ediyorum şu an dosya istediğim gibi bi sıkıntım olursa tekrar danışmak isterim emeklerinizden dolayı tekrar tekrar teşekkür ediyorum