Outlook Maillerinden Excele Veri Çekmek

Excel Vers. ve Dili
2010 VBA
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-08-2023
Değerli Arkadaşlar Merhaba,

Uzun zamandır çözüm aradığım ancak bulamadığım bir konuyu tekrar burada sormak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz ?

İstediğim Şu; Outlook mailime her gün 100'lerce aynı fotmatta ve aynı kişiden mail geliyor. Mailde personellerimin raporlarına dair bilgiler içeriyor ama format hep aynı sadece personelimin TC , isim ve rapor tarihi farklı oluyor. ben excele bu yüzlerde mailden personellerimin TC, isim ve rapor tarihlerini çekmek istiyorum. Nasıl yapabilirim ? İlginiz için Teşekkür ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Bu işlem için aşağıdaki prosedür kullanılabilir...

http://www.bayramdede.com/outlook-mailleri-veya-eklerini-diske-otomatik-kaydetme/

Kod:
Public Sub SaveMailDisk(itm As Outlook.MailItem)
 On Error Resume Next
 Dim saveFolder As String
 saveFolder = "D:\OUTLOOK YEDEK\" 'Maillerin kaydedileceği dosya
 Dim dateFormat
 dateFormat = Format(itm.ReceivedTime, "yyyy-mm-dd HH-mm-ss") ' Mailin dosya adına alınma zamanını eklemek için
 Dim dosyaadi As String
 dosyaadi = saveFolder & "\[" & dateFormat & "] [" & itm.Sender.Name & "] [" & degistir(itm.Subject) & "].msg"
 itm.SaveAs dosyaadi ' Maili diske kaydeder.

For Each objAtt In itm.Attachments 'Mail'deki ekleri diske kaydeder.
 objAtt.SaveAsFile saveFolder & "\[" & dateFormat & "] [" & itm.Sender.Name & "] [" & degistir(itm.Subject) & "] " & objAtt.DisplayName
Set objAtt = Nothing
Next
End Sub

Function degistir(yazi As String) 'Dosya adındaki geçersiz karakterleri temizler
On Error Resume Next
yk = "_" 'Geçersiz karakterin yerine ne koyacağız?
yazi = Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(yazi, ":", yk), "*", yk), "\", yk), "/", yk), "<", yk), ">", yk), "|", yk), """", yk), "?", yk)
degistir = yazi
End Function

Excel Vers. ve Dili
2010 VBA
04-08-2023
Koray Bey,

İstediğim şey bu değildi ama teşekkür ederim

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Neden işinize yaramadı. Linkte tavsiye edilen kod yardımıyla belli bir kişiden mailleri bir klasöre kaydetme yöntemi anlatılmış. Dosyaları sabit bir bölüme kaydettikten sonra istediğiniz verileri başka bir excel dosyasına almanın kolay olacağını düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
2010 VBA
04-08-2023
Koray Bey,

Peki klasöre kaydettiğimiz maillerin konu kısmında istediğim alandaki dataları excele nasıl çekebilirim ?

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
Koray Bey verdiğiniz kodları bende kullanıyorum. Hatta kişiye göre klasör açıp içerisine kaydettiriyorum. Yalnız bazı mailleri almıyor. Neden olabilir. Bir de mailleri Kural çalıştır tüm klasörler için dediğimde örneğin gelen kutusundaki mailler için gelen gide bir klasör açtırma, giden kutusundaki için giden diye bir klasör açtırma ve sonrasında kodları çalıştırma imkanı var mı?

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
Mailleri excelle kaydetmek istemiyorum. Maili ve eklerini diske kaydetmek istiyorum. Yalnız klasör klasör ve her klasör ayrı olsun istiyorum. Gelen kutusundaki mailler gelen klasörüne kaydedilecek.

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
06-01-2024
Bayramdedeye ait dosyayı win10da deneyen varmı?Eski mailleri bulup geliyor.Yardımcı olur musunuz

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
06-01-2024
bu arada office plus 2016 kullanıyorum

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
06-01-2024
Şurda hata veriyor.