Outlook Mali Eki Yazdırma (Pdf, Html, Jpeg, Zip,)

ERRİC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2009
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-09-2025
Merhabalar; benzer konu daha önceden açılmış fakat yapamadık;
Sorum outlook’ dan olacak, burdan destek alabilirmiyim bilmiyorum; yada doğru konu başlığında mı açtım bilemedim;
Office 2016 kullanıyoruz;
Yapmak istediğimiz şey gelen;
Gelen mailler için fatura klasörü oluşturduk gelen kutusunun altında; oluşan kural ile buraya mailler geliyor ve faturalar html; zip ve pdf şeklinde mail eki olarak düşüyor; buraya kadar sorun yok;
Ofiste bir server yapımız var ama çok anlamıyoruz o yapıdan;
Gerek server üzerinden gerek ise ofiste ki her hangi bir bilgisayardan gelen bu mailleri otomatik geldiği anda yazdırmak istiyoruz;
Fakat server sürekli açık olan server üzerinden mi bir ayar yapmak lazım; ya da sabah 9 akşam 17:00 açık olan her hangi bir bilgisayardan yazdırabilir miyiz;
Bura da bir iki sorun çıkıyor; çünkü kurguda her bilgisayar da info@.......net adresli mail kurulu;
1-Server açık iken mail geldiği an yazdırılabilir fakat sabah gelindiğinde diğer bilgisayarlar açıldığında (personel bilgisayarlarında yani), bu işlemi yapmamalı ki, tekrar aynı yüzlerce fatura yazdırılmasın;
2-server üzerinden kurgu yapılmadığında her bilgisayarda aynı mail kurulu olduğu için ; bir bilgisayara mı tanımlama yapılmalı ki aynı yazdırma işlemini tekrar tekrar; beş bilgisayar farklı zaman lar da açıldığında yapmasın;
Forumda bir makro tarzı bir şey gördüm ama çalıştıramadım; ve bir takım ayarları bozdum sanırım; ve özel bir program denemesi yaptık fakat onda da sanırım; mail ekleri farklı olunca (pdf, html, zip) yazdırmadı;
Makro kural v.b. bir tanım ile sağlıklık bir kurgu yapabilirmiyiz; veya makul ücretli bir yazdırma programı mı satın alacağız mümkünse Türkçe var mıdır ayar konusu sıkıntı oluyor, mikro işletmemizde; umarım anlaşılmıştır. Saygılar

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
1. Ben olsam tek bir bilgisayardan yazdırım
2. Yazdırılmamıiş ve Yazdırılmış iki klasör oluştururum
2. Tüm maillerin ekini server yada bir bilgisayardaki Yaazdırılmamış isimli klasöre kaydederim
3. O klasördeki ekleri yazdırınca Yazdırılmış isimşli klasöre atarım.

Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda ancak bu kadar yol gösterebilirm.

ERRİC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2009
05-09-2025
Ömer bey;
cevap için teşekkür ederim,
fakat yazdırılmış ve yazdırılmamış klasör olayını nasıl ayarlayacağım; yani şöyle yapıyoruz 7 günde bir bekliyoruz; faturalar genelde bu aralıklarla geliyor; yazdırıyoruz; manuel olarak şimdiye kadar bunu otomatik daha pratik nasıl yapabilirim bunu anlamaya çalışıyorum;

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Verdiğiniz bilgiler o kadar kısıtlı ki ben ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum.,
Daha deneyimli arkadaşlar umarım yardımcı olabilirler.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
25/05/2022
Aklıma kötü bir fikir geliyor ama uygulaması nasıl olur bilemedim.

@ÖmerFaruk un önerisi gibi,
Serverda FATURA adında paylaşım klasörü ve bunun altında YAZDIRILAN ve YAZDIRILMAYAN klasörleri açılır.

İlgili kullanıcıları bu klasöre paylaşımı tanımlayarak erişimi sağlanır.

Server da bir uygulama çalıştırılır sürekli olarak yazdırılan ve yazdırılmayan klasörlerini karşılaştırır.
yazdırılmayan klasörüne bir dosya kopyalandığında yazdırılanda var ise hemen silinir.

Bir kullanıcı yazdırılmayanda bir dosya yazdırdığında bunu yazdırılana taşır. Taşımaz sadece kopyalarsa zaten uygulama silecektir.

Daha ileri seviyede her kullanıcının outlook larında gelen mailde ekli dosya yazdırma scriptleri yazılabilir.
Ancak server paylaşım sorunu olursa bu otomatik çalışmaz ki sorun olabilir.

ERRİC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2009
05-09-2025
Estağfurullah asri bey ömer beye de ;sizlerede soruyu bir bilgi işlemci olarak değil direk sorunu çözmeye çalışan mikro işletme sorumlusu olarak yazdım; dilim döndüğünce ; bu dediklerinizi de nasıl yaparım hiç bir fikrim yok; script vs ;
bu yukarıda soruda bahsettiğim bu tarz bir çözüm olabilir
(https://www.excel.web.tr/threads/outlookta-gelen-mail-ekini-otomatik-yazdirma-makrosu.106857/)
fakat nasıl çalıştığını deneyemiyorum; özellikle mail eki pdf, jpeg, html,ve izp olunca ;

ayrıca mail ekranım bu şekilde başka bir yerel dosya vs oluşturmadım daha önce; bu arada
229903