- Excel Vers. ve Dili
- excel 2016
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 31-01-2024
Herkese kolay gelsin. Ben oluşturduğum uygulamam da word'e yazılan yazıyı aktarabiliyorum ancak sıkıntım aktardığım yazıda istediğim paragraftan(satır) itibaren aralık olmayacak şekilde yazdırması. Örnek vermek gerekirse;
1- Metnimizin bu olduğunu düşünelim;
2-Metnimizde istediğimiz paragraf(satır) yukarıda ki resimde gösterdiğim yerden başlattığımızı düşünelim ve bu paragraf(satır)dan itibaren aralık olmayacak
Bu şekilde olucak ancak benim kullandığım kodda malesef bunu sağlıyamıyorum direk komple sayfayı aralık yok olarak ayarlıyor her ne kadar uğraşsamda denesemde bir türlü istediğim sonuca ulaşamadım. Kullandığım kod ise;
Yukarda ki kod ile dediğim gibi word aktarırken SpaceBefore-SpaceAfter ile dokümanın komple aralığını belirleyebiliyorum ancak istediğim kısımdan itibaren belirlemeyi nasıl yapabilirim bu konuda yardımcı olabilirmisiniz? şimdiden teşekkürler
1- Metnimizin bu olduğunu düşünelim;
2-Metnimizde istediğimiz paragraf(satır) yukarıda ki resimde gösterdiğim yerden başlattığımızı düşünelim ve bu paragraf(satır)dan itibaren aralık olmayacak
Bu şekilde olucak ancak benim kullandığım kodda malesef bunu sağlıyamıyorum direk komple sayfayı aralık yok olarak ayarlıyor her ne kadar uğraşsamda denesemde bir türlü istediğim sonuca ulaşamadım. Kullandığım kod ise;
Kod:
Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
Dim app As Microsoft.Office.Interop.Word.Application
Dim dokuman As Microsoft.Office.Interop.Word.Document
Dim paragraf As Microsoft.Office.Interop.Word.Paragraph
If TextBox1.Text = "" Then
MsgBox("Klasör İsmi Boş Olamaz")
Exit Sub
End If
My.Computer.FileSystem.CreateDirectory(Application.StartupPath & "\DOSYALAR\" & TextBox1.Text)
Thread.Sleep(1500) '2 saniye bekle
If TextBox3.Text.Count > 0 Then
deneme()
app = CreateObject("Word.Application")
app.Visible = False
dokuman = wa.Documents.Add
dokuman = wd.Content.Paragraphs.Add
paragraf.Range.Font.Name = "Times New Roman"
paragraf.Range.Font.Size = "12"
dokuman.Paragraphs.SpaceBefore = 0'dokumanın komple aralığını belirleme
dokuman.Paragraphs.SpaceAfter = 0'dokumanın komple aralığını belirleme
paragraf.Range.Text = RichTextBox1.Text 'word yaz atyor
dokuman.SaveAs2(Application.StartupPath & "\DOSYALAR\" & TextBox1.Text & "\" & TextBox3.Text & "-" & ComboBox1.Text & ".docx")
app.Quit()
ElseIf TextBox3.Text = "" Then
Exit Sub
End If