PasteSpecial

Excel Vers. ve Dili
2013
Merhabalar, aşağıdaki gibi bir kodum var, bir sayfadaki bilgileri alıp başka bir sayfaya yapıştırıyorum, fakat bir değişiklik yapmak zorunda kaldık kopyaladığımız sütünun birine formül yazmak zorunda kaldık ve bu formülün değerlerini almak istiyorum ama formülü yapıştırıyor, PastaSpecial xlPasteValues kullanmam lazım galiba ama beceremedim, yardımcı olurmusunuz. Formül olan sütün Sheets 9 un L sütunu Yapıştırılan yer Sheets 3 ün F sütunu

Formüldeki altı çizgili ve kalın satırı nasıl kullanabilirim ( değiştirebilirim ) Paste yerine Pastaspecial xlPasteValues kullanarak...

Sheets(9).Activate ' // İş Emirleri Sayfası Aktif
For a = 5 To Sheets(9).Range("F1500").End(xlUp).Row '// İş Emirleri sayfası Parça Kodu sütunu
If Cells(a, "M") <> "" Then '// Sevk Tarihi sütunu boş değilse
Range(Cells(a, "F"), Cells(a, "F")).Copy '// F den F ye kadar olan sutunlardaki satırı 5 satırdan başlayarak kopyala

Sheets(3).Activate
ActiveSheet.Paste Range("E" & Range("E1500").End(xlUp).Row + 1) '// Kopyalanan satırı yapıştır ve satır sayısını 1 artır

Range(Cells(a, "L"), Cells(a, "N")).Copy '// L den N ye kadar olan sutunlardaki satırı 5 satırdan başlayarak kopyala

Sheets(3).Activate
ActiveSheet.Paste Range("F" & Range("H1500").End(xlUp).Row + 1) '// Kopyalanan satırı yapıştır ve satır sayısını 1 artır

End If

Son düzenleme:

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-08-2025
Örneğin ;

For i = 2 to Sheets(3).Cells(Rows.Count, "F").End(xlUp).Row

sheets(3).cells(i, "F").value = sheets(3).cells(i, "F").value

next i

Buna benzer bir kod F sütununda formül içeren bir hücrenin değerini normal olarak kendine döndürür şeklinde biliyorum.