Paylaştırılan Excel dosyasında Özet Tablo Kullanımı

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010
Arkadaşlar,

Şirketimizde ofis programları olarak ofis 2010 kullanıyoruz. Yurtdışı alacaklar isimli bir excel dokümanımız var. Bu dokümanı ağ üzerinde bir sunucuda paylaşıma açtık. Fakat dokümana girilen veriler özet tabloda güncellenmiyor.
Yani özetle örneğin; Sayfa1 de verilerin girildiği yer var. Orada yapılan herhangi bir değişiklik yapıyoruz, sayfa2 de yer alan özet tablonun üzerine gelip yenile yapamıyoruz. Bunun sebebi nedir? Yardım lütfen.

Excel Vers. ve Dili
2003-2010 Ingilizce
Merhaba

Dosyayı göndermeniz durumunda yardımcı olmaya çalışırım

İyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010
Merhaba,

Dosyayı paylaşmama gerek var mı? Dosyayı paylaştırılmış klasörün içerisine kopyalıyoruz. Dosyayı açıp, çalışma kitabını paylaştır diyoruz. Daha sonra özet tablonun üzerinde sağ klik yenile yapamıyoruz. O kısım aktif değil. Bu neden kaynaklanıyor?

Excel Vers. ve Dili
2003-2010 Ingilizce
Merhaba

Dosya paylaştırılmış dosya (Paylaşımdan kastım aynı anda birden fazla kişinin değişiklik yapmasına yetki verdiğinizi düşünüyorum) olduğunda bazı kısıtlamalar olur. Bu bahsettiğiniz sorunu dosyanın paylaşımını kaldırdığınızda yaşamayacağınızı düşünüyorum. Lütfen bu şekilde tekrar deneyin.

İyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010
Merhaba

Dosya paylaştırılmış dosya (Paylaşımdan kastım aynı anda birden fazla kişinin değişiklik yapmasına yetki verdiğinizi düşünüyorum) olduğunda bazı kısıtlamalar olur. Bu bahsettiğiniz sorunu dosyanın paylaşımını kaldırdığınızda yaşamayacağınızı düşünüyorum. Lütfen bu şekilde tekrar deneyin.

İyi çalışmalar

Belirttiğiniz gibi workbook paylaşımı kaldırdığım zaman pivot table da yenileme işlemi yapabiliyorum. Fakat bu hiçbir işime yaramaz. Çünkü amacım aynı doküman üzerinde birden fazla kişi değişiklik yapmasıdır. Yapılan değişiklikler pivot table da güncellenmesi gerekiyor. Bu işlem aktif edildiğinde payşılan workbook da pivot table sadece görüntülenebiliyor. Üzerinde sağ klik refresh yapılamıyor. Anladığım kadarıyla paylaşılan workbook da birçok özellik pasif durumda oluyor. Pivot table da refresh yapılamamasının sebebide bu sanıyorum.