pdf dosyasını bul ve aç

Excel Vers. ve Dili
Excel2003 VB
Levent Menteşoğlu hocamızın aşağıdaki linkte

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=14847

istediğim şeye uygun bir şey buldum.Ama tam cevap değil.Soruyu burda azcık anlatayım .Hocamızın yaptığı örnekte klasörü,dosyayı bul, manuel olarak sonrada aç diyoruz. benim istediğime epey yakın, ancak: ben pdf olarak taratılıp kaydedilecek bir klasör içindeki dosyaları açtırmak istiyorum. Bu nasıl olacak..yaptığım programda kayıt,arama,değiştirme seçenekleri var. ben dosya numarasına göre arattığımda (gelen evrak kayıt numarası ) dosyaya ait bilgileri ekranda görüyorum. Nerden geldiği , tarihi vs.Ancak kullanıcı bu dosyayı görmek isterse aç butonuna tıkladığında dosyanın kayıt numarasına göre , o pdf dosyasını açsın. gelen evraklar, belli bir klasöre kaydedilecek ve isimleri, gelen sıra noya göre verilecek.örneğin 236.pdf, 412.pdf gibi. umarım sorum anlaşılmıştır. yardımlarınıza ve ilginize teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003 VB
Sayın arkadaşlar ve hocamlar, konu ile ilgili yorum ve yardımlarınızı bekliyorum..mümkünse lütfen

Excel Vers. ve Dili
Excel2003 VB
sorumu okuyan herkese teşekkür.yapmak istediğim şeyi yaptım.istemeden oldu ama oldu. yalnız masaüstünde hata veren kod laptopumda çalıştı.burda neden çuvalladım anlamadım.bu excelde sanırım bişiler oldu. çünkü toolbox'a sağ tıklayıp yeni özellikler dediğimde çalışmıyor nedense.okuyan herkese teşekkür.iyi çalışmalar.