PDF'den çoklu resim alma

Katılım
30 Aralık 2016
Mesajlar
39
Excel Vers. ve Dili
Office 2008-2010-2013-2016
Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11.02.2022
Merhaba,

İşim gereği, bir pdf dosyasının içindeki resimleri benim vereceğim kodlarla kayıt etmem gerekiyor. İstediğim gibi birşey oluyormu bilmiyorum ama zaman ayırırsanız sevinirim.

Teşekkürler.

1. linkte pdf kataloğunun linki var,

2. linkte pdf kataloğunun içinden alınacak resimlerin 1 örneği var.

3. linkte excel dosyası var. Excel'de N sütunundaki kodlarla pdf deki resimler bulunuyor, Bu kodlarla da kayıt edilebilmeli.

1-)http://s3.dosya.tc/server10/zobo4z/catalog_2016.pdf.html

2-) http://s3.dosya.tc/server10/i277yk/ornek_resim.jpg.html

3-) http://s3.dosya.tc/server10/0yszr8/products.xlsx.html
 
Katılım
30 Aralık 2016
Mesajlar
39
Excel Vers. ve Dili
Office 2008-2010-2013-2016
Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11.02.2022
Sanırım saçma birşey istedim, bu konuda bilgili bir arkadaş mümkün olmayacağını belirtebilir mi?
 
Katılım
24 Nisan 2005
Mesajlar
3,670
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
Sanırım saçma birşey istedim, bu konuda bilgili bir arkadaş mümkün olmayacağını belirtebilir mi?
İstemiş olduğunuz şey zor biraz.

Öncelikle pdf içindeki resimlerin resim olarak bir isimleri yok, üstündeki kodlar direkt olarak oradaki resim ile bağlantılı değil.

PDF içindeki o kodu tespit etseniz bile o kodun temsil eden resim i bulamazsınız.

Tüm resimleri pdf te çıkarmak isterseniz hepsine catalog_2016_Page_001 v.b isimler verecektir.

Sonuç olarak resim ile kod arasında bir bağlantı olmalı ki istediğiniz şey de olabilsin.

Bir yol yokmu derseniz vardır mutlaka, araştırmak lazım.
 
Katılım
30 Aralık 2016
Mesajlar
39
Excel Vers. ve Dili
Office 2008-2010-2013-2016
Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11.02.2022
Merhaba asri,

Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler,

Resimler catalog_2016_Page_001 gibi çıkacaksa bir anlamı yok, aksine işimi zorlaştırır-uzatır.

Ben şimdiden işe koyulayım, tek tek alacağım 3000 küsür resimi :(

Tekrar teşekkürler asri
 
Katılım
24 Nisan 2005
Mesajlar
3,670
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
Merhaba asri,

Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler,

Resimler catalog_2016_Page_001 gibi çıkacaksa bir anlamı yok, aksine işimi zorlaştırır-uzatır.

Ben şimdiden işe koyulayım, tek tek alacağım 3000 küsür resimi :(

Tekrar teşekkürler asri
PDF i word e dönüştürüp bir programla kodları bulup, kodun altındaki yada üstündeki resmi o kod ismi ile kaydet denebilir ise dediğiniz işlem olur gibi geliyor.

ama zorlayacak bir durum gibi görüyor.

Bence siz şimdiden başlayın, bir çözüm bulunur ise işiniz hızlanır, bulunmaz ise yolu yarılamış olursunuz.
 
Katılım
30 Aralık 2016
Mesajlar
39
Excel Vers. ve Dili
Office 2008-2010-2013-2016
Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11.02.2022
Evet haklısınız, başladım bile ben manuel yapmaya.

Teşekkür ederim yardımlarınız için

İyi akşamlar
 
Katılım
24 Nisan 2005
Mesajlar
3,670
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
Tumresimler klasöründe pdf deki bütün resimler ürün kodu adı ile mevcut.
GerekliResimler klasöründe N kolonundaki bütün resimler ürün kodu adı ile mevcut.

Excel in içinde N kolonunda ürün kodlarının yanına resimleri eklendi.
Excel in içinde OlanOlmayan sayfasında hangi ürün kodunun resmi var hangisinin yok eklendi. Sanırım ürün kodu olup pdf de resmi olmayanlar var.

İşlemi otomatikleştirmek istiyorsanız öncelikle aşağıdaki ürünü lisanlı almanız gerekecek. Bu ürün ile PDF i excel e dönüştürebilirsiniz.

https://acrobat.adobe.com/us/en/acro...ackingid=KRPPA

https://upterabit.com/Ulw/Product.zip

PDF Excel e dönüştürüldükten sonra, resimleri kaydetmek için kullanılacak kod.
Kod:
Sub Resimleri_kaydet()
'D:\Temp\tumresimler  klasörü bulunmalıdır

For Each oShape In ActiveSheet.Shapes
    If oShape.TopLeftCell.Cells.Row = 1 Then
      satir = oShape.TopLeftCell.Cells.Row
    Else
      satir = oShape.TopLeftCell.Cells.Row - 1
    End If
    
    sutun = oShape.TopLeftCell.Cells.Column
    
    strImageName = Cells(satir, sutun).Value
    oShape.Select
    Application.Selection.CopyPicture
    Set oDia = ActiveSheet.ChartObjects.Add(0, 0, oShape.Width, oShape.Height)
    Set oChartArea = oDia.Chart
    oDia.Activate
    With oChartArea
        .ChartArea.Select
        .Paste
        .Export ("d:\temp\tumresimler\" & strImageName & ".jpg")
    End With
    oDia.Delete 'oChartArea.Delete
Next
End Sub
Product excel dosyasına O kolonuna resimleri ekleyen kod.

Kod:
Sub menu()
   Application.ScreenUpdating = False
   Call resimlerisil
   Call resim_ekle
   Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Sub resim_ekle()
  Sheets("AnaListe").Select
  sonsatir = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
   Columns("O:O").ColumnWidth = 18
   For i = 2 To sonsatir
     adi = Cells(i, "N").Value
     Rows(i & ":" & i).RowHeight = 80
     kaynak = "d:\temp\tumresimler\" & adi & ".jpg"
     If dosyavarmi(kaynak) Then Call insert(kaynak, i)
   Next i
   
End Sub

Sub resimlerisil()
  Sheets("AnaListe").Select
  Dim myPict As Object
  For Each myPict In ActiveSheet.Pictures
      myPict.Delete
  Next myPict
End Sub

Function dosyavarmi(dosya)
Dim ds, a
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
a = ds.FileExists(dosya)
If a = True Then
 dosyavarmi = True
Else
  dosyavarmi = False
End If
End Function

Function insert(PicPath, counter)
'MsgBox PicPath
    With ActiveSheet.Pictures.insert(PicPath)
        With .ShapeRange
            .LockAspectRatio = msoTrue
            .Width = 50
            .Height = 70
        End With
        .Left = ActiveSheet.Range("O" & counter).Left + 5
        .Top = ActiveSheet.Range("O" & counter).Top + 5
        .Placement = 1
        .PrintObject = True
    End With
End Function
 
Son düzenleme:
Katılım
30 Aralık 2016
Mesajlar
39
Excel Vers. ve Dili
Office 2008-2010-2013-2016
Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11.02.2022
Merhaba asri,

Ulaştığınız sonucu kontrol ettim. Muazzam bir sonuç olmuş.

Elinize emeğinize sağlık. Minnettarım size.. Beni nasıl bir hamallıktan kurtardığınızın farkındasınızdır.

Ancak ben bu işlemi neredeyse hergün yapıyorum.

Sizin kadar bilgili değilim bu işlerde ama bana anlatabilme imkanınız varmıdır acaba ?

Teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Katılım
24 Nisan 2005
Mesajlar
3,670
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
Merhaba asri,

Ulaştığınız sonucu kontrol ettim. Muazzam bir sonuç olmuş.

Elinize emeğinize sağlık. Minnettarım size.. Beni nasıl bir hamallıktan kurtardığınızın farkındasınızdır.

Ancak ben bu işlemi neredeyse hergün yapıyorum.

Sizin kadar bilgili değilim bu işlerde ama bana anlatabilme imkanınız varmıdır acaba ?

Teşekkür ederim.
Her gün mü, işiniz gerçekten zormuş.
Bu katalog size excel olarak gönderilemiyor mu?

İşlemi otomatikleştirmek istiyorsanız öncelikle aşağıdaki ürünü lisanlı almanız gerekecek.

https://acrobat.adobe.com/us/en/acrobat/pricing.html?trackingid=KRPPA

Standart olanı yeterli olacaktır. Bu ürün ile pdf i excel e dönüştürmüş olacaksınız. Şu an için bu pdf i sorunsuz dönüştürüyor. Farklı pdf lerde nasıl sonuç olur bilemem.

İkinci aşamada excel e gelen resim ve kodların ayrıştırılması işlemi var. Bu aşamadan sonra sizin excel sayfası ile karşılaştırılması var.

Acrobat tarafı önemli, bunu bulabilmek için 10 larca programı denedim. : )

Deneme sürümü 7 gün geçerli.
 
Katılım
30 Aralık 2016
Mesajlar
39
Excel Vers. ve Dili
Office 2008-2010-2013-2016
Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11.02.2022
Her gün mü, işiniz gerçekten zormuş.
Bu katalog size excel olarak gönderilemiyor mu?

İşlemi otomatikleştirmek istiyorsanız öncelikle aşağıdaki ürünü lisanlı almanız gerekecek.

https://acrobat.adobe.com/us/en/acrobat/pricing.html?trackingid=KRPPA

Standart olanı yeterli olacaktır. Bu ürün ile pdf i excel e dönüştürmüş olacaksınız. Şu an için bu pdf i sorunsuz dönüştürüyor. Farklı pdf lerde nasıl sonuç olur bilemem.

İkinci aşamada excel e gelen resim ve kodların ayrıştırılması işlemi var. Bu aşamadan sonra sizin excel sayfası ile karşılaştırılması var.

Acrobat tarafı önemli, bunu bulabilmek için 10 larca programı denedim. : )

Deneme sürümü 7 gün geçerli.

Excelde resim ve kodların ayrıştırılması işlemi için gerek kod veya formülü yazabilirmisiniz. Ve tabii daha sonraki bölümler için kullanılacak formül.
 
Katılım
24 Nisan 2005
Mesajlar
3,670
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
Excelde resim ve kodların ayrıştırılması işlemi için gerek kod veya formülü yazabilirmisiniz. Ve tabii daha sonraki bölümler için kullanılacak formül.
Üst mesajımda kodlar eklendi.
 
Üst