*Performans Testi- textboxdaki değer yazılan tarihe göre farklı hücreye atanacak.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
TEXTBOX a YAZILAN DEĞERİN TARİHE GÖRE FARKLI BİR HÜCREYE ATANMASI

Userformda mesela 14.10.2008 tarihinde yapılan işlerin sayısı işlenecek. Diyelim ki telefon görüşme yapma sayısı karşısındaki textboxa yazılan rakamsal değer R33 hücresine, yıllık izin kaydı S33 e, cihaz kaydı t33 e atanacak. Bu diğerlerinin hepsinde böyle olacak. Başka bir tarih yazdığımızda ise o tarihin karşısındaki yapılan işe havale olacak. diyelim ki 20.10.2008 yaptık bu sefer r39, s39, t39,u 39 vs vs diye textbox a yazılanı oraya atacak.
Teker teker if then else döngüsüyle şu tarihte olursa şu hücreye, bu tarihte olursa bu hücreye şeklinde olmayacaktır sanırım. Zira bu şekilde çok zor olur.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Epey bir kimse bakmış ama sanırım çözülememiş.
Uzman arkadaşlarımızdan yardımcı olabilen yok mu acaba?
Düşündüm bir türlü bulamadım çözümü. Sitede hangi konuda aratacağımı bilsem arayacağım ama..

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Ya arkadaşlar userform üzerine bir buton ve calendar da ekledim.
Aşağıdaki kodu yazdım ama çalışmadı.

Private Sub CommandButton1_Click()
On Error Resume Next
Dim i, x As Integer
For i = 29 To 3935
If Calendar1.Value = Range("A" & i).Value Then '-----Eğer takvimden girilen tarih A sütundaki tarihler arasında bulunuyorsa
Range("R" & i).Select
For x = 0 To 18
y = x + 1
ActiveCell.Offset(0, x) = TextBox(y).Value

Next
End If
Next
End Sub
Dizi ile çözülmesi lazım sanırım bu makronun. 2 gündür yapamadım ya. Bi el atsanız uzman arkadaşlar rica etsem.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Yine kendin pişir kendin ye usulü hallettim problemimi . Sitedeki son 3-4 sorumu kendim cevapladım ya :)
Çözüm aşağıda

Private Sub CommandButton1_Click()
On Error Resume Next
Dim i, x, y As Integer
For i = 29 To 3935
If Calendar1.Value = Range("A" & i).Value Then '-----Eğer takvimden girilen tarih A sütundaki tarihler arasında bulunuyorsa
Range("R" & i).Select
For x = 0 To 18
y = x + 1
ActiveCell.Offset(0, x) = Controls("TextBox" & y).Value '-- aktif hücrenin 0 sütun aşağısı, 1,2,...18 yanına sırasıyla textboxlardaki değerleri giriyoruz.

Next
End If
Next
End Sub
İşine yarayan olursa kullansın.. İyi çalışmalar herkese..