Soru Personel Bilgileri Tablo Hk.

AsansördekiKarga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365 İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-01-2030
Arkadaşlar selamlar. Konuyu doğru yere mi açtım emin değilim fakat sormak istediğim birkaç şey var. Aşağıdaki dosyada kendi oluşturduğum personel dosyası var. Buradaki tüm verilerin tamamı benim tarafımdan yapay zeka yardımı ile oluşturulmuştur. Gerçek liste değildir. Benden istenen raporlama var üstlerim tarafından. Personel Bilgi sayfasında 356 kişinin ilgili bilgileri mevcut. Bir diğer sayfada kıdem yılı ve yaş ortalaması gibi şeyleri ayırmak ve saydırmak için pivot tablo ve countifs formülünden yardım aldım, bunları grafikler ile de altta gösterdim. Yanına da dilimleyici ekleyip yöneticiye kolaylık olsun diye yan tarafta belirttim. Fakat listeye birisini eklediğimde tek tek tüm kıdem yılı ve yaş kısımlarında bulunan formülleri de bir aşağı satıra indirmek zorunda kalıyorum ya da eksildiğinde silmek. Formül aşağıdaki total kısmındaki sayıları görmesin istiyorum. Bu tabloyu daha da nasıl güncelleyebilirim? Pivot tabloya gerek var mıdır böyle bir şey yapmam için. Yardımcı olursanız ve nasıl yapacağım konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim. İyi akşamlar dilerim.

Ekli dosyalar

AsansördekiKarga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365 İngilizce
20-01-2030
Formüllerle ilgili biraz düzenleme yaptım bir bakın.
Hocam teşekkür ederim fakat bahsettiğim sorun devam ediyor. Şöyle ki "imalat mühendisliği" dilimleyicisine basın ve orada kıdem yılında 4 kişi olması gerekiyor gibi gözüküyor, toplam 26 kıdem yılı var 3 kişinin. En alttaki 26'yı da kıdem yılı gibi sayıyor. Yani 4 kişi sayıyor o ekibi. Halbuki 3 kişi.

Tasarım

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2013 32Bit Türkçe
16-11-2025
Hocam teşekkür ederim fakat bahsettiğim sorun devam ediyor. Şöyle ki "imalat mühendisliği" dilimleyicisine basın ve orada kıdem yılında 4 kişi olması gerekiyor gibi gözüküyor, toplam 26 kıdem yılı var 3 kişinin. En alttaki 26'yı da kıdem yılı gibi sayıyor. Yani 4 kişi sayıyor o ekibi. Halbuki 3 kişi.
Evet en alta genel toplam geliyor o yüzden, pivot table genel toplamı da kişi olarak hesaba katıyor.