Personel Eşleştirme

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Arkadaşlar merhaba,

Ekte bir dosya var içerisinde ne isteiğimi yazdım ama tekrar anlatayım.

2 ayrı programdan alınan personel listesi var.

1. Program ogün orda olması gereken personel listesini veriyor.
2.Program ise ogün orda olup çalışanları veriyor.

yapmak istediğimde 1. programdan çalışması gerekenleri alıp 2. programdan aldığım çalışanları eşleştirip bir nevi yoklama yapmak :)

ama burda 2 sorun var

Sorun1: 1. Program ;Türkçe karakter kullanıyor, 2. Program İngilizce yani önce 1.yi ingilizce karaktere cevirmemiz lazım.

Sorun2: 1. Program personeli Ad Soyad şeklinde veriyori, 2. Program Soyad,Ad şeklinde veriyor.

yardımlarınızı bekliyorum durum benim için bir hayli acil.

Ekli dosyalar

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Hepsinin büyük harf olduğu zaman doğru çalışır.
Aşağıdaki yazdığım ktf kullanılacak dosyalarda olmalıdır.Diğer kısımlarda yerleşik fonksiyonlarla yapılmıştır.:cool:
Bu dosyada gerek yok ama çalışacağuıınız dosyalarda boş bir modüle kopyalayınız.Ktf ingilizce biçimine dönştürüyor türkçe isimleri
Dosya ektedir.:cool:
Kod:
Function eslestir_say(isim As String)
Dim deg, deg2 As String
deg = Split(Trim(isim), " ")
deg2 = deg(UBound(deg)) & ","
For i = LBound(deg) To UBound(deg) - 1
    deg2 = deg2 & deg(i) & " "
Next i
deg2 = Left(deg2, Len(deg2) - 1)
deg2 = Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(UCase(Replace(Replace(deg2, "i", "İ"), "ı", "I")), "İ", "I"), "Ç", "C"), "Ö", "O"), "Ü", "U"), "Ş", "S"), "Ğ", "G")
eslestir_say = deg2
End Function

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2003
ilginize çok teşekkür ederim.

Ancak ben programdan isimleri kopyaladığımda türkçe karakterlerin direk büyük harfe döneceği ve listenin en fazla 50 kişilik olabileceği şekilde kilitlememiz mümkünmü?

çünkü bunu kullanacak kişi hiç excel bilmiyo desek yeridir.

bunuda yapabilirsek mükemmel olacak lakin ben kopyalayıp yapıştırınca dahi baya uğraştırıyor.

tekrar tekrar tşkler,

Excel Vers. ve Dili
office 2003
ARkadaslar yokmu yardim edecek kimse cozelim su isi

Yarin cok isi
e yarayacak yada saatlerimi harcamaya devam edicem :(

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
ARkadaslar yokmu yardim edecek kimse cozelim su isi

Yarin cok isi
e yarayacak yada saatlerimi harcamaya devam edicem :(
Türkçe karakterleri küçük harften büyük harfe çevirdim.Ve Türkçe karakterleri ingilizce karşılıklarınız uyan şekilde yaptım KTF'yi .Bu durmda ingilizce olan sütun (G sütunu) büyük harf olamalıdır.
Dosyayı güncelledim 2nci mesajdan indirebilirsiniz.:cool:

Excel Vers. ve Dili
office 2003
evren bey tşk ederim fakat programdan kopyala yapıştır yapınca bütün tablo çalışmıyor gözüküyor.

siz üzerinde yapmışsınız kodlamarı sanırım ondan bikaç isim kopyalayın göreceksiniz aksilikleri.

Birde G sütünunda örn: GİZLEN, EVREN şeklinde data bulunuyor yani virgülden sonra bir boşluk var bu bile formulde sorun oluyor.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
evren bey tşk ederim fakat programdan kopyala yapıştır yapınca bütün tablo çalışmıyor gözüküyor.

siz üzerinde yapmışsınız kodlamarı sanırım ondan bikaç isim kopyalayın göreceksiniz aksilikleri.

Birde G sütünunda örn: GİZLEN, EVREN şeklinde data bulunuyor yani virgülden sonra bir boşluk var bu bile formulde sorun oluyor.
Kopyala yapıştır nereye yaptınız?
Başka bir dosyayamı yaptınız?Eğer başka bir dosyaya yaptıysanız.Benim 2nci mesajda kodlarını verdiğim Kullanıcı Tanımlı Fonksiyonuda o dosyaya VBE'de boş bir modüle kopyalamanız lazım.Bunu size o mesajda söylemitim.
Birde G sütununda gelmeyenler için yazdığınız listede (Ki bu tasarım son derce yanlış.) yaptığım fonksiyonlarda siz daha önce 17 satırlık veri yazdığınız için bende 17nci satıra göre formülledim.Bu formüllerde 17 yazan yerleri siz kendi dosyanızda kaçıncı satıra kadarsa o satır yazın.:cool:
Ayrıca GİZLEN, EVREN diye bir datada bulunmuyor.Benim yoladığım dosyada.O ne hatasıdır bilemiyorum.Ben denedim ktf için yzzdığım kodlar ve formül hatasız çalışıyoru.Hatalı dediğiniz dosyayı yollayın bakayım.:cool: