Personel izin takip formu..

Excel Vers. ve Dili
2003 tükce
merhabalar arkadaslar,

yapmis oldugum programi ekledim tek bir formul kaldi eklenecek onu yapamadim.

mavi renkle cizilmis olan Mehmet Can yilda ayda 2.5 gun yilda 30 gun izin hakki kazaniyor,kirmizi renkli isaretlenmis olan zakir aydemir ayda 1.5 yilda 18 gun izin hakki elde ediyor.buraya kadar hersey tamam formulde isliyor ama personel hesap kesimi yapilirken;bir personel toplam calisma gun sayisina bakilarak izin hakki hesaplaniyor,kac gun izne gitmisse izinn hakkindan dusuluyor..

personel izinde oldugu sure icinde izin hakki elde edemez 1 ay izinde kaldiginda daha onceden 2.5 gun izin hakki elde ederken izindeyken bu hak gecerli olmaz..

mehmet kacan 120 gun izin kullanmis 120 gun ayda 2.5 gunden 4 ayda 10 gun izin hakkindan mahrum olacak,yani kullandigi izin gun sayisi kadar izin ayda 2.5 gun izin hakki kaybi olsun, bu 10 gun otomatik olarak Toplam Bakiye izin hesabindan dussun,-17 gorunen bakiye -27 olsun...

umarim anlatabilmisimdir..yardimlariniz icin simdeden tesekkuler:)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007
Bakalım doğru anlamış mıyım?

4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi hesabı gibi (yanlışların 4 te 1 i doğrulardan çıkartılıp çarpılır) algıladım ben.

Şimdi Hakettiği İzin Gün Sayıysı'ndan Kullandığı İzin Gün sayısının otuzda ikibuçuğunu çıkartırsak aslolan, yani indirgenmiş Hakettiği İzin Gün Sayısı'nı buluruz. Bundan da Kullandığı İzin Gün Sayısı'nı çıkarırsak total bakiye izni buluruz.

Örneğin Mehmet Kacan için aradaki o -10 luk bakiye farkını bu formülle ben sağladım ama inşallah doğru anlamışımdır.

AO6 hücresine aşağıdakini girip bir deneyiniz.

Kod:
=(AL6-AN6*2,5/30)-AN6
Yalnız izin hakkı 1.5 ile çarpılanlar için yukarıdaki "2,5" kısmını "1,5" ile değiştiriniz...