Personel listesi sorgulama sorunu

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Edition 2003
Merhabalar,

forumdan edindiğim bir telefon rehberi çalışmasını biraz kendi ihtiyacıma göre uyarlayarak personel listesi haline getirmeye çalışıyorum.fakat çözemediğim bir kaç konu hakkında sizden yardım talep etmekteyim.

1.Bul butonuna basıp sorgulama yapmak istediğimde sağ üst köşede 3 adet sorgulama kriteri çıkmakta ilk iki kriterde sorun yaşamazken 3. bölge kriterinden sorgulama yapamamakta ve bilgileri listbox ta görememekteyim.

2.Auto open makrosu oluşturmama rağmen user form auto açılmamakta.(arkada excel gözükmeyecek)

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

iyi forumlar..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
hocalarımızdan yardım rica ediyorum konuyla ilgilenirlerse çok sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
konu hakkında yardım alabilir miyim ??

Excel Vers. ve Dili
aradan 4 gün geçmiş 103 kişi görüntülemiş fakat 2 defa kendim msj yazıp hatırlatma yapmama rağmen bir cevap dahi yok yardımları için tüm uzmanlara teşekkür ederim gerçekten iddaa edildiği gibi harika bir soru cevap forumu başarılarınızın devamını dilerim..

Excel Vers. ve Dili
makro
slm arkadaşım ben bu siteye sürekli takılan bir insan değilim makro bilgimde çok yok user formunu inceledim. bunu çözümlemem biraz zaman alır. çalıştığım içinde pek zamanım yok sadece bir konuda yardımcı olabilirim.

Sub Auto_open
UserForm1.Show
End Sub

bu komutu Sayfanın kod bölümüne değilde modül oluşturup modüle yaz.
Zaten modul1 Diye dosyan var buraya yazarsan sayfa açıldığında formun otomatik olarak ekrana gelecektir.
bir diğer konu ise zaten form açıkken excel sayfasında işlem yapamıyorsun neden gizleme gereksinimi duyduğunu anlayamadım. access te bu yapılabiliyor ama excelde yapıldığını bilmiyorum. eğer böyle bir bilgi bulursan paylaşımını beklerim.

Excel Vers. ve Dili
slm arkadaşım ben bu siteye sürekli takılan bir insan değilim makro bilgimde çok yok user formunu inceledim. bunu çözümlemem biraz zaman alır. çalıştığım içinde pek zamanım yok sadece bir konuda yardımcı olabilirim.

Sub Auto_open
UserForm1.Show
End Sub

bu komutu Sayfanın kod bölümüne değilde modül oluşturup modüle yaz.
Zaten modul1 Diye dosyan var buraya yazarsan sayfa açıldığında formun otomatik olarak ekrana gelecektir.
bir diğer konu ise zaten form açıkken excel sayfasında işlem yapamıyorsun neden gizleme gereksinimi duyduğunu anlayamadım. access te bu yapılabiliyor ama excelde yapıldığını bilmiyorum. eğer böyle bir bilgi bulursan paylaşımını beklerim.
teşekkür ederim arkadaşım en azından yardımcı olmaya çalıştığın için. belirttiğin makroyu zaten modüle uygulamış fakat sonuç alamamıştım ama sorunu yeni bir user form oluşturarak gidermiş bulunmaktayım.

doğru söylemişsin ama zaten amacım excel sayfasında işlem yapmak değil user form aracılığıyla excel'e veri girişi sağlamak ve oluşan databaseden yine userform üzerinden sorgulama yapabilmekti.bu sebeple excel'in açık olması ve üzerinden işlem yapabiliyor olmak gereksiz açıldığında otomatik gizlenmesini istememin sebebi budur.