PERSONEL SERVİS LİSTE HAZIRLAMA

mzsakall

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-06-2025
sayın ilgililer ;

her hafta manuel listelerden 2 faktöre göre tek tek ayıkladığım listeyi kolay bir şekilde haftalık vardiyası ve kullandığı servise göre vardiyalara bölebilir miyim konu hakkında yardımcı olur musunuz.birde bir sayfada tüm personel isimlerini eğer unutulan olursa diye sağlama yapabilme şansımız varmı yani sabah orta gece listelerinde ki personel isimlerini alt alta toplatarak tüm personel listesi ile çakıştırıp listelere eklenmeyen personelleri tespit edebilir miyiz.

teşekkürler

Ekli dosyalar

mzsakall

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
15-06-2025
.

Son düzenleme:

mzsakall

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
15-06-2025
yardımcı olabilecek kimse yok mudur sayın üyeler

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Sayın @mzsakall

Mutlaka ki size işlerinizi daha kolaylaştıracak ve eksiksiz yürümesini sağlayacak bir dosyayı hazırlayıp teslim edecek derecede bilgi sahibi üyeler bu forumda sizin için de vardır.
Ancak örnek olarak hazırladığınız dosya o kadar az yönlendirme içeriyor ki aslında işi en iyi bilen siz olsanız da yapılacak dosya tamamen yardımcı olmak isteyen kişinin tahmin gücüne dayalı büyüyecek. Bu da , konuyu " ben öyle demedim istemedim " tarzı istek kırıcı polemiğe sürüklenme ve soruyu terk riskine çok açık hale getirebilir.

Dosyanız tam ne istedğinizi ne olması gerektiği hakkında bilg içermiyor . İsimler dışında bir şey yok ve semt adlarından bu servis programının Bursa ilimizin ilçeleri arasında olması gerektiği şeklinde benim naçiz bir tahminim var.
Ancak kaç ilçe arasında sabah öğle akşam turunda servis yapılacak
Aynı anda kaç servis her gün hareket edecek
Servislerin güzergahında kaç kişi alınacak ve nereye teslim edilecek.
Bu servis bir sabit kuruluşun personelini mi taşıyacak ya da eklenen diğer servise mi çıkacak .
Bir araç arızalandığında ya da sürücünün mücbir işi çıktığında hazırkıta yedek araç var mı
Sürücü personelin isimleri dışında özlükler ( src psikoteknik sağlık yol izni belgesi ehliyet sınıfı vs ) izlenmeli mi

Bu sorular benim sadece tahmin yürüterek bulduğum , belki işe daha yarar anlamında sorular ve en son soru ise ,
Bu kadar detaylı bir dosya işinizi harfi harfine takip edip eksiksiz unutmasız yürütür ya da daha basit mi olması iyi olur.
Ve dosya biçiminde excel sayfaları ve formüller ile mi ya da userform kontrolleri mi kullanışlı size göre ? Her yardım eden her excel programlama türünü tam olarak bilmiyor olabilir ve doğru ama istediğinizden farklı gidiş yolu ile sonuca beğenmeseniz de ulaşabilir.

Eksik iş yapan bir program dosyası işi eksik yaptırabilir. Takdir edersiniz ki örneğiniz bu sorulara net cevap vermyor. Dolayısı ile ne kadar siz işin üstadı olsanız da yardım edecek kişi de o kadar işi bilmeyendir.

Bu durumda aradaki köprü neyin ne zaman hangi koşulda nasıl yürümesi gerektiği konusunda anlatımınız ve örneğinizde çalışmayan sayfalar halinde istediğinizi netleştirmeniz olacaktır.

Gerisi hallolur

Son düzenleme:

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Merhaba , pivot tablo ile istediğinizi kolay bir şekilde elde edebilirsiniz.
Ekli dosyayı inceleye bilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Microsoft excel
sayın ilgililer ;

her hafta manuel listelerden 2 faktöre göre tek tek ayıkladığım listeyi kolay bir şekilde haftalık vardiyası ve kullandığı servise göre vardiyalara bölebilir miyim konu hakkında yardımcı olur musunuz.birde bir sayfada tüm personel isimlerini eğer unutulan olursa diye sağlama yapabilme şansımız varmı yani sabah orta gece listelerinde ki personel isimlerini alt alta toplatarak tüm personel listesi ile çakıştırıp listelere eklenmeyen personelleri tespit edebilir miyiz.

teşekkürler
Bana da böyle birsey lazım