Personelle ilgili çalışmaya gruplandırma yaparak analiz edebilmek

BirTürk1

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Excelde yapacağım ilk ciddi çalışmamla ilgili bir problemim var
günlük oluşturulan bir tablo da girilen değerler ile hesaplama olacak (personel sayısı ve personelin çalışma saati) bu hesaplamayı formul ile yapıyorum sonuç tabloda gözükecek
daha sonra bu değerleri b sütunundaki numaralar ile guruplandırıp ay içerisinde o numaraya ait değerlerin (kaç personel kaç saat o iş için çalışmış) toplanması gerekiyor

*bunu süzme metodu ile yapmayı denedim ama her gün tablo hazırlandıktan sonra o güne ait kısımın çıktısı alınıp dosyalanıyor
** bir kullanıcı formu kullanarak yapmak istedim fakat makro bilgimin yetersizliğinden dolayı bundada form dizaynından ileri gidemedim

acaba süzme metoduylamı zorlasam yoksa kodları denemeye devammı etsem (aslında denemeyle pek bir sonuç alamıyorum)

bilgi sahibi arkdaşlardan tavsiyelerini bekliyorum veye örnek verebilen arkdaşlardanda cevap bekliyorum

buradaki önemli husus b sütunundaki numaralrın aylık toplamlarının doğru olarak alınabilmesi.
(birde formülü yaptım fakat akşama doğru kafam dağıldı sonuç hatalı çıkıyor çokta önemli değil düzelteceğim inşallah)
cevaplarınızı bekliyorum...

Ekli dosyalar

BirTürk1

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Ilgilendiğiniz için teşekkür ederim
her ay yeni excel dosyası kullanacağımdan ay ile süzmeye gerek yok
ve işemri numarası ile süzerken o iş için kimlerin çalıştığınıda görmem gerekiyor
ayrıca teblodan çıktı alacağım için tarihlerin görünmemesi gerekiyor ve kasım ayı 1. Günü için çıktı aldığımda tablonun üstünde o günün tarihi yazılı olmalı
daha önce sekme ismini kullanarak üst bilgi şeklinde yazdıracağımı düşündüm şu anki durumda bu sorularım için cevabınızı bekliyorum

ve özet sayfasında daha fazla detay için düzenleme yapmam mümkünmü?

Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim

BirTürk1

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Son kez yardımınızı istiyorum

Sayın ewreka ya teşekkürlerimi iletmek istiyorum çalışmam kısmen bitti fakat önemli bir hususta tekrar görüşlerinizi almak durumundayım.

Ewrekanın önerisi doğrultusunda hazırladığım çalışmam ektedir sorun şu:

yapılması gerekenler
*özet tablo veri aldığı sayfanın sadece ilk satırının rakamlarını işliyor çzet tabloda diğer satırların rakamları görünmüyor
**ama toplam kısmında bu rakamların hepsinin toplamları çıkıyor
***kayıt olayında daha önceki personel isimleri problemim devam ediyor

yeni eklenenler
*günlük iş formu sayfasında form dolduruken tab yerine enter kullanılması için eklenti
**sağ klik menüsüne tarih gir fonksiyonu eklendi tarih girişlerinde kolaylık olması için
***yazdırma ekranı sayfası eklenerek yazdırılabilir tablo oluşturdum ve veri çağırma fonksiyonu ile tarihe göre tablo güncelleniyor buradada tarih gir fonksiyonu var
****günlük iş formunun ay bitiminde temizlenmesi için userform'a buton ekledim
***** ve userformdan hersayfaya veya tersi ulaşmak için butonlar ekledim
******formdan veya kitaptan çıkış yapıldığında olası veri kaybını engellemek için otomatik kaydetme ekledim

yardımlarınızı ve düşüncelerinizi bekliyorum

Ekli dosyalar

Son düzenleme: