Pivot Dilimleyicideki seçimi farklı hücreye yazdırma

TONGUCUM

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-06-2027
Merhaba pivot tabloda dilimleyici ile çalışıyorum. dilimleyicide 16 personel var. dilimleyicide seçilen ismi farklı bir hücreye yazdırmak istiyorum. listboxtaki linked cell gibi. dilimleyici ismi "PERSONEL" tekli seçimde kullanacağım. bunu makro ile yazmak mümkün mü? yardım edebilir misiniz?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki kodu deneyin.

Kod:
For Each secilen In ActiveWorkbook.SlicerCaches("Dilimleyici_PERSONEL").SlicerItems

If secilen.Selected = True Then Range("A1") = secilen.Name

Next
Ya da Pivot tablonun bulunduğu sayfanın kod sayfasına aşağıdaki kodu kopyalayın. Böylece dilimleyiciye tıkladığınızda seçilen isim hücreye yazılacaktır.

Kod:
Private Sub Worksheet_PivotTableUpdate(ByVal Target As PivotTable)

For Each secilen In ActiveWorkbook.SlicerCaches("Dilimleyici_PERSONEL").SlicerItems
Next

End Sub

Son düzenleme:

TONGUCUM

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
30-06-2027
Aşağıdaki kodu deneyin.

Kod:

Next
Ya da Pivot tablonun bulunduğu sayfanın kod sayfasına aşağıdaki kodu kopyalayın. Böylece dilimleyiciye tıkladığınızda seçilen isim hücreye yazılacaktır.

Kod:
Private Sub Worksheet_PivotTableUpdate(ByVal Target As PivotTable)

Next

End Sub
Yardımınız için çok teşekkür ederim.
ilk yollamış olduğunuz kod çalışmadı, hata vermiyor ancak hücreye yazdırmıyor.

2. yolladığınız kod tek pivota bağlıyken çalıştı.
Ancak eksik anlatmış olabilirim, dilimleyici 1den fazla pivota rapor bağlantısı ile bağlı. bu durumda çalışmıyor.
pivot charts ve dilimleyiciyi, pivotlardan farklı bir sayfada kullanıyorum bu şekilde hata verdi.
Dilimleyiciyi ilk oluşturduğum pivotla aynı sayfada iken diğer pivotlara bağladığımda da çalışmadı.
" For Each secilen In ActiveWorkbook.SlicerCaches("Dilimleyici_PERSONEL").SlicerItems" runtime 1004 kodu ile bu satırda hata veriyor.

İlginiz için çok teşekkür ederim.

TONGUCUM

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
30-06-2027
Yardımınız için çok teşekkür ederim.
ilk yollamış olduğunuz kod çalışmadı, hata vermiyor ancak hücreye yazdırmıyor.

2. yolladığınız kod tek pivota bağlıyken çalıştı.
Ancak eksik anlatmış olabilirim, dilimleyici 1den fazla pivota rapor bağlantısı ile bağlı. bu durumda çalışmıyor.
pivot charts ve dilimleyiciyi, pivotlardan farklı bir sayfada kullanıyorum bu şekilde hata verdi.
Dilimleyiciyi ilk oluşturduğum pivotla aynı sayfada iken diğer pivotlara bağladığımda da çalışmadı.
" For Each secilen In ActiveWorkbook.SlicerCaches("Dilimleyici_PERSONEL").SlicerItems" runtime 1004 kodu ile bu satırda hata veriyor.

İlginiz için çok teşekkür ederim.
Son bir ekleme,
Pivotu, veri modeline ekle seçerek oluşturuyorum.
Veri modeline ekleyerek oluşturulan pivotlarda tek başına olduğunda bile çalışmıyor.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Dosyanızı görmeden yorumlamak zor. Bir örnek dosya eklermisiniz.