Pivot ile Müfredat karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
2003
Selam Üstadlar,

Benim kişilerin aldıkları eğitimleri gösteren ana bir veri sayfam var, başka bir sayfada da çalışanın pozisyona göre hazırlanmış, alınması gereken eğitimleri gösteren müfredat var.

Veri tablosundan bu müfredatta gösterilen eğitimleri alanları pivot ile başka bir sayfaya çekiyorum.

Yardımınız istediğim konu ise şu ;

Kişilerin aldıkları müfredat eğitimleri gösteren pivot ile Müfradat eğitimlerini karşılaştırarak,alınmamış eğitimleri görebilmek.

İlgili dosya ektedir.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 İngilizce / Türkçe
Pivot Table

Verilerinizden boşluksuz bir tablo oluşturdum ve bu tablonun pivot table'ını yaptım. Ekte inceleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 TR 64 Windows 11 Home Single Language x64 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-05-2025
Emek ve paylaşımınız için teşekkürler..

Excel Vers. ve Dili
2003
Turgay bey,
yardımınız için teşekkürler, ancak ben pivotta eğitimi almayanları görebilmek istiyorum, sizin hazırladığınız eğitim alanlar.

Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2003 İngilizce / Türkçe
Formül Çözümü

Formülle çözmeye çalıştım veri sayfasında.
İlk önce personelin benzersiz kayıtlarından oluşan bir tablosunu elde ettim.
Daha sonra eğitim adlarını da sütun başlıklarına yazdım ve formülle personelden o eğitimi almayanlar için eğitim almadı şeklinde yazdırdım.

hangi versiyonu kullanıyorsunuz 2003 / 2007 ?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 İngilizce / Türkçe
Benzersiz kayıtlardan oluşan tabloyu Remove Duplicates (Yinelenenleri Kaldır) aracıyla elde edebilirsiniz. Tabloyu kopyalayarak başka bir bölgeye yapıştırın. Data (Veri) - Remove Duplicates (Yinelenenleri Kaldır) - OK (Tamam) düğmesine basın. Daha sonra eğitim adlarını da sütun başlıkları şeklinde yazın.
=countifs (ÇokEğerSay) fonksiyonu ile istediğiniz ölçütleri sağlayan kayıdın olup olmadığını (en az bir tane olup olmadığını) tespit edebilir, IF (Eğer) fonksiyonu ile de eğitim alıp almadığını belirtebilirsiniz.

Önceki cevabımdaki dosyada bu işlemleri yapmıştım inceleyebilirsiniz.