Pivot table.. Farklı miktarları gösterme

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhabalar,

Ekte yapmaya çalıştığım Özet tablodaki sorunum miktarları göstermekle alakalı..

Ürün kodları, ürün isimleri, Partiler, serbest miktarları, blokeli miktarları, hasarlı miktarları var.. miktarlardan bir tanesini sürükleyip alabiliyorum.. Diğer ikisini nasıl tabloya alacam. Ekteki örnek dosyayı incelerseniz ne demek istediğimi anlarsınız..

No: En son Total olan kısımları gizleyip kendime özet tablo oluşturmuş olmam lazım

Ekli dosyalar

usta07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhabalar,

Ekte yapmaya çalıştığım Özet tablodaki sorunum miktarları göstermekle alakalı..

Ürün kodları, ürün isimleri, Partiler, serbest miktarları, blokeli miktarları, hasarlı miktarları var.. miktarlardan bir tanesini sürükleyip alabiliyorum.. Diğer ikisini nasıl tabloya alacam. Ekteki örnek dosyayı incelerseniz ne demek istediğimi anlarsınız..

No: En son Total olan kısımları gizleyip kendime özet tablo oluşturmuş olmam lazım
İstediğini sürükleyebilirsin yada soruyu ben tam anlamadım dosyanız ekte selamlar iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Sn usta07 öncelikle teşekkür ederim. Çözüme yaklaştınız.. Benim uzun bir listem var ve bu listenin özetini çıkarmam lazım.. bana sonuç olarak Ürün kodunun her partisinin miktarları(serbest, blokeli ve hasarlı) lazım.. istediğim şey ekte ama nasıl yapıcam karıştı gitti.. Ekteki gibi nasıl yapabilirim??

Ekli dosyalar

usta07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sn usta07 öncelikle teşekkür ederim. Çözüme yaklaştınız.. Benim uzun bir listem var ve bu listenin özetini çıkarmam lazım.. bana sonuç olarak Ürün kodunun her partisinin miktarları(serbest, blokeli ve hasarlı) lazım.. istediğim şey ekte ama nasıl yapıcam karıştı gitti.. Ekteki gibi nasıl yapabilirim??
Alt toplam ile her ürüne göre ayrı ayrı alabilirsiniz bunu yanlış anladıysam ek olarak partilerin sayılarını değerler alanına alır. Selamlar iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Sn. usta07 istediğim eklediğin gibi bişey. Ama nasıl yaptığınızı anlatırmızınız? Aşağıdaki 4 sütunu nasıl yapacaz. Özellikle data kısmını nasıl yapacaz? Teşekkürler..

Data
Say Parti Sum of Serbest Toplam Blokeli Toplam Hasarlı

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Aşağıdaki gibi nasıl yapabilirim?

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Sy. yurttas ekledim.. "olması gereken" isimli sayfasındaki gibi bir tablo yapmam lazım.. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sy. yurttas ekledim.. "olması gereken" isimli sayfasındaki gibi bir tablo yapmam lazım.. Teşekkür ederim.
Kusura bakmayın. ben bir şey anlayamadım. "Olması gereken" gibi demişsiniz ve yapmışsınız.

Resim olandan da bir şey anlamadım.

Buna rağmen bir şey yaptım.

.

Ekli dosyalar

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Estağfullah hocam. Hata benim çünkü olması gerekeni ben yapmadım, bunu belirtmem lazımdı.. Sn. usta07 hazırladı.. Sizin yaptığınız da çok güzel olmuş.. Ben nasıl yapacağım acaba? Benim derdim 3 ayrı miktar var (Serbest, blokeli ve hasarlı) 1 tanesini hallediyorum diğer 2'sini halledemiyorum.. yani 3'lü grubu Pivota atamıyorum

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Tablo üzerinde sağ klik yapın.

Pivot table wizard Layout'a bakın.

..

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Hocam teşekkür ederim.. Biraz kurcalamam lazım..

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Sn. yurttas merhaba,

Sizin yaptığın çalışmanın aynısını yapamadım.. Ekte hem sizin yaptığınız hemde benim yaptığım çalışma var.. Pivot table wizard Layout'da sizinkide benimkide aynı ama gel gelelim Sizinkinde miktarlar sütunlarda benimkinde ise satırlarda.. eki incelerseniz anlamanız daha kolay olacak.. Bana yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Sn. yurttas flood atıyorum ama sesimi duyurmam lazım.. :)

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sn. yurttas merhaba,

Sizin yaptığın çalışmanın aynısını yapamadım.. Ekte hem sizin yaptığınız hemde benim yaptığım çalışma var.. Pivot table wizard Layout'da sizinkide benimkide aynı ama gel gelelim Sizinkinde miktarlar sütunlarda benimkinde ise satırlarda.. eki incelerseniz anlamanız daha kolay olacak.. Bana yardımcı olur musunuz?
AuotFormat'tan Table1'i seçin.

Ürün Kodları sola doğru Ürün Adının üstüne sürükleyin.

.

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Teşekkür ederim Sn. yurttas.. Bu sefer olayı çözdüm.. :)