Pivot table, veri sıralanışına çözüm

Excel Vers. ve Dili
exl 2003 Eng
Kolay gelsin, size bir sorum olacaktı.
Sql tabanlı bir programdan excel e veri çekimi yapıyorum. Aldıgım verilerden bir sütunu tarih içeriyor. Bu tarih verisi ornek 20.06.2007 şekli ile geliyor. ben bu değerlerin oncelikle sadece ay olarak gorunmesini istiyordum ve bunu =TEXT(K2;"aaaa yyyy") formulu ile baska bir stunda hallettim. Simdi bu verileri kullanarak bir pivot table yapmaya calısıyorum ama bu yeni olusturdugum AY stünunu pivot table a çektiğimde yukarıdan aşagı alfabetik olarak bana sıralıyor halbuki ben bunun aylık olarak yani sıra ile OCAK 2007,ŞUBAT 2007, MART 2007 ..... OCAK 2008,diye sıralanmasını istiyorum. Bunu bir türlü çözemedim. Bana bir yol gosterir ve anlatırsanız cok sevinirim tesekkurler kolay gelsin

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Bunu iki şekilde yapabilirsiniz.

1. Yöntem veri sayfanızdaki tarih sütununu artan şekilde sıralayabilirsiniz.
2. Yöntem özet tablonuz üzerinde sağ klik yaptığınızda bir menü açılır. Bu menüden "Düzen" seçeneğinde yukarı yada aşağı taşıma seçenekleri bulunmaktadır. Bu seçenekleri kullanarak verinizi istediğiniz yere taşıyalabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
exl 2003 Eng
Cok tesekkurler, bilmiyor olduğumuzdan sormuş oldugumuz soruların belki sizlere gore sacmalamışlık gibi goruntu içine giriyor ise simdiden özür ama sayenizde arkadaşlar iyi seviyelere ulaşacagız. Tekrar tekrar değerli desteğiniz için teşekkurler