Pivot table

bluefalcon

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.12.2025
Arkadaşlar herkese selamlarımı gönderiyorum,

Ekte göndermiş olduğum tablom sütun anlamında biraz uzun ancak bu hali en sade hali diyebilirim. Buradaki verileri özet tablo ile anlamlı bir şekilde toparlamak istiyorum ama bir türlü excel izin vermiyor (yani yapamıyorum). Özet tabloyu oluşturmak istediğimde alan adı ile ilgili bir hata mesajı veriyor ve kıyafet türlerini seçmeme izin vermiyor. Yardımcı olursanız çok memnun olacağım.

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Hücre birleştirilmiş ve sütun başlıkları terlik gibi olanlar için mevcut durum ile yapamazsınız.

1. Hücre birleştirmeleri kaldırın.

2. Terlik gibi olan sütun başlıklarınızı aşağıdaki şeklde düzenleyin.
Terlik(Siyah-Bay) Terlik(Siyah-Bayan) Terlik(Siyah-yazlık) Terlik(Siyah-Kışlık)

gibi...

.

bluefalcon

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
03.12.2025
yine olmadı

aynen dediğiniz gibi yaptım, bu seferde sütunun çok olması nedeniyle tablo oluşturulamıyor gibi bir hata verdi.

bluefalcon

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
03.12.2025
İlginize teşekkür ediyorum. Dosyayı ekte gönderiyorum. Amacım bu tabloda yer alan tüm yazlık ve kışlık dağıtım yapılacak ürünleri tablo halinde yazın ne kadar kışın ne kadar hangi beden veya numaradan talep yapılacağını tablo halinde çıkarmak. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
İlginize teşekkür ediyorum. Dosyayı ekte gönderiyorum. Amacım bu tabloda yer alan tüm yazlık ve kışlık dağıtım yapılacak ürünleri tablo halinde yazın ne kadar kışın ne kadar hangi beden veya numaradan talep yapılacağını tablo halinde çıkarmak. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...
.

Veri tablonuzu yatay değil de düşey, yani aşağı doğru dizayn ederseniz, daha kolay ve daha esnek bir yapı ile dilediğiniz verileri rahatlıkla özetlersiniz.

Örnek:

Bence sütun başlıklarınız şöyle olmalı:

Adı Soyadı
Cinsiyeti
Pozisyonu
Malzeme(Cinsi)
Malzeme(Rengi)
Malzeme(Cinsiyet)
Malzeme(Mevsim)

.