Pivotla yapılan işlemi formülle yapma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhaba,

Pivotla belli bir filtreyle oluşturduğum değerleri düşeyara formülü ile getirebiliyorum yalnız bu işlem pivot kullanmadan formül ile yapılabilir mi?

Dosyayı ekledim. Özet olarak pivot kolonunda yazan değerleri formül ile yazdırmak istiyorum.

Pivotun filtresi x değerleri,(Sheet1) bayi koduna göre getiriyor.

Şimdiden çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Merhabalar,

Sabit bir liste ve sütun düzeni için pivot ile elde ettiğiniz sonuçları, SUMIFS (ÇOKETOPLA) formülü ile elde edebilirsiniz.

Satırda yazan veriler (1. kriter) ve sütun başlığı (2. kriter). Bu iki kritere göre listenize gidip, kriterleri tutan sayıların toplamını getirebilir. Aynı şekilde diğer sütunlar için de formülünüzü kolaylıkla kurabilirsiniz.

Özet sayfanızdaki "kriter" olarak kullanacağınız hücreleri de istediğiniz gibi başka yerlerden çekerek değiştikçe güncelleşmesi sağlanabilir.

Umarım faydalı bulursunuz.
Saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
teşekkürler, yalnız bu senaryoda kodun karşılığındaki x değerini x yazmayan satırlara da yazdırmak istiyorum. Yani kodun karşısında yalnızca kodun altındaki x değerlerinin yazmasını istiyorum .Pivottan lookup ile alırken x'leri filtreleyip alıyordum, sumifs ile bir kaç deneme yaptım ama maalesef çözüme ulaşamadım.