Pivotta eşleşmeyenleri bulmak

Excel Vers. ve Dili
2003
Değerli arkdaşlar,

Veri tablosundan oluşturduğum pivot tablomda, ana tabloda eşleşmeyenleri bulmak istiyorum, şöyle ki ;

Ekli dosyada basit bir tablo oluşturdum, bu tabloda x ve y kolonları x kolonunda a,b ve c verileri, y kolonunda ise 1,1 ve 3 verileri bulunmakta.

Pivot tablosunda mesela a yı seçtiğimde normalde 1 i göstermesine rağmen ben 2 ve 3 ü göztermesini istiyorum.

Konuyu karışık anlatmış olabilirim, dosyaya baktığinizda zannedersem ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
Sorunun DEVAMI

Şunu da eklemek istiyorum, problemin çzöümü için Pivot kullanılması zorunlu değil, yeterki eşleşmeyenleri bulayım. Ancak çözüm 5000 den fazla veriyi barındıran bir veri tabanında uygulanacak.

Teşekkürler.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Değerli arkdaşlar,

Veri tablosundan oluşturduğum pivot tablomda, ana tabloda eşleşmeyenleri bulmak istiyorum, şöyle ki ;

Ekli dosyada basit bir tablo oluşturdum, bu tabloda x ve y kolonları x kolonunda a,b ve c verileri, y kolonunda ise 1,1 ve 3 verileri bulunmakta.

Pivot tablosunda mesela a yı seçtiğimde normalde 1 i göstermesine rağmen ben 2 ve 3 ü göztermesini istiyorum.

Konuyu karışık anlatmış olabilirim, dosyaya baktığinizda zannedersem ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
Üstadım çok teşekkür ederim, ellerine sağlık tam istediğim gibi.

Her şey gönlünce olsun.

Excel Vers. ve Dili
2003
Müfredat eklersek ?

Aynı dosyada bu sefer müfrerdat eklediğimizde eşleşmeyenleri nasıl bulabilir acaba ?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
Sen Olmasan ben ne yapardım ?

Üstadım çok saol, vallahi bayağı bir yükten bei kuratracaksın, senden son bir ricam olacak,

aynı dosyada eşleşmeyenleri pivotta seçtiğimde Müfredatta olmayan eğitimlerin görünmesini istemiyorum, ekteki örnekte f ve g kayıtları müfredatta yok ve onları pivot görmemem gerekiyor, son bir yardım, her şey gönlünce olsun.

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Üstadım çok saol, vallahi bayağı bir yükten bei kuratracaksın, senden son bir ricam olacak,

aynı dosyada eşleşmeyenleri pivotta seçtiğimde Müfredatta olmayan eğitimlerin görünmesini istemiyorum, ekteki örnekte f ve g kayıtları müfredatta yok ve onları pivot görmemem gerekiyor, son bir yardım, her şey gönlünce olsun.
.

Hiç birşey anlamadım.

1. g nerede? g diye bir şey yok.

2. Sanki b ve e müfredatta var mı? Onları da mı görmek istemiyorsunuz? Neyi görmek istiyorsunuz? Bunları belirtin.

3. Lütfen, sorunuzu düzgün ve anlaşılır biçimde, Türkçe yazım kurallarına uygun bir şekilde ve senli benli ifadeler kullanmadan sorunuz. Belki o zaman uğraşabilirim. Aksi takdirde kusura bakmayın derim.

.

Excel Vers. ve Dili
2003
Aslında yapmak istedğim şöyle;

A kullanıcının Müfredatta olup da almadığı eğitimleri görebilmek.

Teşekkürler.