pivottable de tarihe göre raporlama

Excel Vers. ve Dili
excell 2007
sayın üstadlarım. özellikle yurttaş üstadım. pivot table oluşturdum filtre kısmına tarih yazdım. ama tarih sırası farklı olduğu için karışık geliyor ve ben belirli bir tarih itibariyle rapor almak istesem ne yapmam lazım dosya ektedir. kolay gelsin.

Ekli dosyalar

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
TAHSİLAT TARİHİ alanını satır etiketlerine taşıyıp deneyin.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
sayın üstadlarım. özellikle yurttaş üstadım. pivot table oluşturdum filtre kısmına tarih yazdım. ama tarih sırası farklı olduğu için karışık geliyor ve ben belirli bir tarih itibariyle rapor almak istesem ne yapmam lazım dosya ektedir. kolay gelsin.
.

Ne yapmak istediğinizi anlamamakla birlikte, dosyanızda bir şeyler yaptım.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excell 2007
re

sayın üstadım, ben düzenlemiş olduğum tablo gibi ama üst filtrede seçmiş olduğum tarih itibari ile toplam tutarını görmek istiyoru. tarih çok olduğu için tek tek seçme zaman alacak yani üstteki tarihe de bir filtre uygulamak istiyorum. belki 300 farklı tarih oluyor. seçmek seçimleri kaldırmak zaman alıyor. tarih filtrelemesini normal excel de olduğu gibi bir tarih aralığı şeklinde alabilirmiyiz.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
sayın üstadım, ben düzenlemiş olduğum tablo gibi ama üst filtrede seçmiş olduğum tarih itibari ile toplam tutarını görmek istiyoru. tarih çok olduğu için tek tek seçme zaman alacak yani üstteki tarihe de bir filtre uygulamak istiyorum. belki 300 farklı tarih oluyor. seçmek seçimleri kaldırmak zaman alıyor. tarih filtrelemesini normal excel de olduğu gibi bir tarih aralığı şeklinde alabilirmiyiz.
.

ÖZET TABLOLAR (PİVOT TABLE)

Burada bulunan 14 No'lu mesajımdaki dosyayı inceleyin.

.

Excel Vers. ve Dili
excell 2007
sayın yurttaş üstadım güzel anlatmışta ben bu başlangıç ve bitiş tarihlerini menüden nasıl alınıyor onu çözemedim. bu konuyu nereden öğrenirim.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
sayın yurttaş üstadım güzel anlatmışta ben bu başlangıç ve bitiş tarihlerini menüden nasıl alınıyor onu çözemedim. bu konuyu nereden öğrenirim.
.

Excel Dersaneindeki;

Data Validation - Veri Doğrulama

Dynamic Range - Dinamik alan

Konularını inceleyin.

.

Excel Vers. ve Dili
excell 2007
tşk. ederim.