pivottable filtresini bir hücreye bağlamak.

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2024
pivottable ile oluşturulan bir tablonun filtrelemesini pivot dışındaki hücre değerine bağlı olarak nasıl filtreleyebiliriz.

aşağıdaki gibi bir kod buldum ama olmadı, ya da ben beceremedim. pivottable ın olduğu sayfanın kod bölümüne yazınca oldu ama 2. 3. değer değişimimde excel kapanıyor.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
'Update by Extendoffice 20180702
    Dim xPTable As PivotTable
    Dim xPFile As PivotField
    Dim xStr As String
    On Error Resume Next
    If Intersect(Target, Range("H6:H7")) Is Nothing Then Exit Sub  'filtrelenecek değerin olduğu hücreyi yazıyorum
    Application.ScreenUpdating = False   
    Set xPTable = Worksheets("Sheet1").PivotTables("PivotTable2")   'sayfa adını ve pivottable adını yazıyorum
    Set xPFile = xPTable.PivotFields("Category")  'hangi başlık filtre ise onu yazıyorum
    xStr = Target.Text
    xPFile.ClearAllFilters
    xPFile.CurrentPage = xStr
    Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Son düzenleme:

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Excel Vers. ve Dili
2019 tr
04-01-2024
https://www.extendoffice.com/tr/documents/excel/5325-excel-pivot-table-filter-based-on-cell-value.html

buradaki işlemi yapmak istiyorum ve oluyorda. fakat excel dosyamın biraz kalabalık olmasından ya da bazı bilmediğim sebeplerden olsa gerek, excel dosyam çöküyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Excel Vers. ve Dili
2019 tr
04-01-2024
Kod:
    Dim xPFile As PivotField
    Dim xStr As String
    On Error Resume Next
    If Intersect(Target, Range("H6:H7")) Is Nothing Then Exit Sub  'filtrelenecek değerin olduğu hücreyi yazıyorum
    Set xPTable = Worksheets("Sheet1").PivotTables("PivotTable2")   'sayfa adını ve pivottable adını yazıyorum
    Set xPFile = xPTable.PivotFields("Category")  'hangi başlık filtre ise onu yazıyorum
    xStr = Target.Text
    xPFile.ClearAllFilters
End Sub
[/QUOTE]

kodda her şey yolunda gidiyor fakat bağlanan hücreye pivotta olmayan bir veri yazılırsa , tüm listeyi gösteriyor. pivotta olmayan bir veri girişi yapıldığında filtrede tüm işaretlerin kalmasını nasıl sağlayabilirim.

Excel Vers. ve Dili
2010-2013-2016
Kod:
    Dim xPFile As PivotField
    Dim xStr As String
    On Error Resume Next
    xStr = Target.Text
    xPFile.ClearAllFilters
End Sub
kodda her şey yolunda gidiyor fakat bağlanan hücreye pivotta olmayan bir veri yazılırsa , tüm listeyi gösteriyor. pivotta olmayan bir veri girişi yapıldığında filtrede tüm işaretlerin kalmasını nasıl sağlayabilirim.
[/QUOTE]

selamlar sorunu çözdünüz mü?

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
04-01-2024
Merhabalar,
bu kodda H6:H7 arası yazdığımız değerlerden hagisini seçip tamam tamam dersem o değer filtreleniyor sadece
ben H1 ile H10 hücrelerindeki değerlerin hepsini filtreye eklemek istiyorum
böyle birşey mümkün mü?