pivottable yenile tuşu

arkadaşlar ıyı gunler ben excelde özet tablo oluşturdum ....pivottable secenekler yenıle tusuna basmak ıstemıyorum ornegın excelımde 2.sayfada a1 hucresıne bastıgım zaman pivottable yenıle tusu çalıssın bılmem anlatabıldım mı?yanı excelde sayfa1' verılerı gırecegım sayfa2 de kendımce hazırladıgım hesaplamalar yapacak ama pivottable olusturdugum hucreye bıkere tıklayıp pıvottable ordan secenekler ordanda yenıle tusuna basmak ıstemıyorum o pıvottable hucresıne tıkladıgım zaman hemen yenılesın .... Malum sabah oldu uyumadım daha anlatabıldıysem ne mutlu tesekkurler sımdıden

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Sayfa2'nin kod bölümüne aşağıdaki kodu uygulayın. İkinci sayfayı açtığınızda özet tablonuz güncellenecektir.

Kırmızı bölümü kendi özet tablonuzun adı ile değiştirmeyi unutmayın.

Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
    ActiveSheet.PivotTables("[COLOR=red]Özet Tablo 1[/COLOR]").PivotCache.Refresh
End Sub

Ya da aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz. Bu kodda ikinci sayfada herhangi bir hücreye çift tıkladığınızda özet tablonuzu günceller.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Cancel = True
    ActiveSheet.PivotTables("[COLOR=red]Özet Tablo 1[/COLOR]").PivotCache.Refresh
End Sub

İsterseniz iki koduda Sayfa2'nin kod bölümüne uygulayıp kullanabilirsiniz. Hem sayfa aktif olduğunda özet tablonuz güncellenir. Ya da istediğiniz zaman bir hücreye çift tıkladığınızda da özet tablonuz güncellenir.

korhan bey cevabınız ıcın tesekkurler ama ben beceremedım vub bılgım bıraz az baya az yanı sızden rıcam olusturdugum dosyaları sıze gonderıyorum hedef analızı exe dosyası programım ona yukledıgım verılerıde sube hedefden alıyorum yanı sube hedeften aldıgım verılerı “..-..-2011 tarihli hedef analiz” sayfasına yapıştırıyorum. Sonra diğer sayfaya geçip C10 hücresindeki “Müşteri Ad Soyad” yazan hücreye tıklıyorum. sonra pivot table cıkıyor ordan yenıle dedıgım zaman verılerı aktarmıs oluyorum benım kolaylık yapmasını ıstedıgım sey musterı bazında bır tıklama penceresı olusturmak onu tıklayınca otomatık pıvottable yenıle komutu calıssın programım calıssın hatta tümüne yenile olsun "..-..-2011 tarihli hedef analiz" sayfasınada ekdekı sube verılerını kolayca gonderebılecegım lınkte yapabılırmıyım yanı sube hedefı acıp a2 satırından asagı kopyala dıyıp hedef analızın "..-..-2011 tarihli hedef analiz" sayfasına yapıstırması zor oluyor cunku bazen verıler yaklasık 5000 satır veri oluyor sımdıden ilginize tesekkur ederim...

http://www.2shared.com/file/jMe4yZ41/XXX.html

hocam tamam bıraz karıstırdım hallettım pivottable tusunu sizden baska bırsey ısteyecegım elimdeki excel dosyasına baska bır exceldekı verılerı almak ıstıyorum copy paste yapmak ıstemıyorum ornegın x.xls dosyası masaustumde pıvottable verılerı alacagım yer x.xls dosyasının sayfa1 de a1 satırından az1 satırına gidiyor.ben a1 ve az1 satırının altlarına verılerı aktarmak ıstıyorum veri dosyasıda y.xls olsun onu direk masaustune kaydedınce yada bır klasorun ıcıne atınca y.xls dosyasındakı tum hucrelerdekı verıler benım x.xls dosyamın a2 hucresınden az2 hucresıne gecsın tabıkı y.xls dosyasını acmadan kapalı ıken cunku y.xls dosyasında yaklasık 50.000 satır verı var onuda alırsam tek tus tıklamayla pıvottableyı calıstırcam baya kolaylıcam bılmem anlatabıldım mı

sayın yonetıcıler kımse cevap vermıyor konuyu sılın yada kapatın kendı kendıme yazıyorum ya kapatın konuyu vazgectım soru sorma zevkımde kalmadı yerım pıvottablesını excelını