Piyasa Araştırma Tablosu Yapmak İstiyorum Yardım Lütfen

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Arkadaşlar Merhaba ;

Şirketimizin satışını yaptığı yaklaşık 50 adet ürünün rakiplerimizde ki satış fiyatları ile ilgili piyasa araştırma tablosu oluşturmak istiyorum.
Ekteki excell tablosunda göreceğiniz gibi , şubelerimizin etrafında şubesi bulunan 19 farklı marketin fiyatlarını almak istiyoruz.

Şubelerimiz etraflarında bu 19 marketten şube varsa gidip fiyatları alıyor ve her fiyatı yerli yerine işliyor. Yani Market 1 den fiyat almışsa Shite gidip kendi Şube adının altına işliyor diyatları. bu şekilde bütün şubelerimizden fiyatları alıp ilgili marketin Shitinde şubenin adının altına işliyoruz.

Asıl iş burda başlıyor yani formul ;

İstediğim şu Limon fiyatı diyelimki 21 şubemizden geldi ve bu fiyatları 19 marketin tablolarına tek tek işledik ama ben istiyorum ki bu işlediğimiz limon fiyatlarının içinde en ucuz olanının Ana Sayfa da Limonun karşısına o marketin altına otomatik işlensin.

Karıştırdıysam örneği biraz daha açayım.

Limon fiyatları bütün marketlerden ( 19 Market ) geldi ve biz her birinin shitlerine işledik bunları, şimdi istiyorum ki her bir markette ki en ucuz fiyat ne ise ana sayfa da limonun karşısında o marketin altına o fiyat gelsin. Market 1 de en ucuz limon fiyatı 1,07 görülüyor Market 2 de1,11 görünüyor Market 3 te ise 1,06 .

Şimdi Ana Sayfaya Otomatik olarak Limonun Karşısına Market 1 fiyatı 1,07 Market 2 fiyatı 1,11 Market 3 fiyatı ise 1,06 olarak otomatik işlensin.

Bir kaç şubemizden aynı fiyatın gelebileceğini de hesaba katmalıyız. yani en ucuz fiyat bir kaç şubeden de gelebilir.Formul buna göre kurulmalı

Burada Ana Sayfayı kitleyeceğimiz için ana sayfaya rakam vs. girilemeyecek Shitlerden gelecek fiyatlar.

Biraz karşık anlattım ama eminim üstadlar anlayacaktır.
Bu tabloya acil ihtiyacım var ve benim çözebileceğim bişey değil bu maalesef

Şimdiden bol bol teşekkür ediyorum ilgilenecek olan arkadaşlara.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
bunu KÜÇÜK formülüyle yapabilirsiniz. ki ben yaptım, dosya ekte. tek sorun, fiyat 0,00 ise 0 değil boşluk girilmesi gerekiyor. ben dosyadaki 0 olan fiyatları sildim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Teşekkürler üstadım
istediğim buydu

ddiğiniz gibi 0 olanları 0,0 yerine boş bırakmak gerekiyor
saolsaın

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Konu ile ilgili bir soru daha sorsam cevap verebilirmisiniz acaba ? Kullanıcı bu dosyada sadece girip market shitlerinin içinde ki fiyat alanına müdahale edebilsin istiyorum bu nedenle bütün hücreleri kilitledim fiyat yazılacak yerin dışında kalan

ancak

ben kullanıcıların shitlerin isimlerini değiştirmek veya silmek istediklerinde de yapamasınlar istiyorum. yani shitleri silmeyi nasıl engelleriz ve isim değişikliğini de ??

http://www.excel.web.tr/showthread.php?p=462422#post462422