piyasa firmalar listesi (134 sekmelik) sonuçlar-2

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
merhaba sayın hocalarım
2010 yılı bitti ve benim büroda arkadaşıma kullandığım piyasa firmalarının gelen malzemeleri ile ilgili en genel çizelgemden
birkaç gün önce sonuç alma ile ilgili bir detay sormuştum ve sonucunu almıştım

bu seferki sorum şu
aynı tarzda (biçimleri her sekmenin aynı) ki piyasa firmaları sekmelerinden
belirli tarihler arasında şantiyenin deposuna nelerin girdiğini bulmak ve altalta yazmakla ilgili bi soru

sorumdaki kriterler şunlar
134 tane piyasa firmasının sekme adı (M1-M2....) diye devam ediyo ve her firmanın C1 hücresinde ismi yazıyo.
ben belirli 2 tarih seçtiğim zaman bu tarihler arasına giren her sekmenin (firmanın) belirli sütunlarındaki verileri (ki örneğimde M2 ve M3 sekmelerini sarıya boyadım.) HESAP ÖZETİ sekmesinde altalta sıralamak
kritik detaylardan birisi diyelim benm belirlediğim başlangıç ve bitiş tarihleri arasında 134 firmadada veri var HESAP ÖZETİ sekmesinde bu 134 firmada yazılacak sırası önemli değil

kriter belirlemek adına her sekmede Q sutununa D (depo) harfini yazılcak
çünkü piyasa firmalarının her hareketi depo ile ilgili değil D yazdığım yerleri belirleyip sıralayacak.
örneğimde M1 sekmesinde kritere uyan hiçbirşey olmadığpından HESAP ÖZETİ sekmesinde (Gri renkli yerler olması gereken çözümler) gözükmemektedir.

bu çözümlemenin formülasyonla yapılmasını istemekteyim.

çözümlerde sekme adları M1-M2.......ye göre yapılabilir firmaların gerçek adlarını ben daha sonra bi çizelgeye düşeyara gibi işlemlere buldurabilirim.

Ekli dosyalar

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın hocalarım sorumda çözüme yardımcı olabilmek adına
M1-M2ve M3 sekmelerinde Q sütunlarına "D" yazdıktan sonra hemen yanındaki R sütununa ilgili sekme adı "M1,M2,M3" yazılarak sonuca gidilmede yardımı olabilir diyerekten dosyamı yeniden ekliyorum

Ekli dosyalar

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
merhaba sayın hocalarım
sorduğum soruda acaba verisel yada biçimde bi hata var mı bilemiyorum hiçbir hocamdan yanıt verilmedi olumlu yada olumsuz yanıt verilmedi

gönüllülük esasına dayalı cevaplar verildiğini biliyorum ama yinede bu sorumun yanıtsız kalmasını anlayamadım sorumun soruluş biçimi anlam karmaşasına mı yol açtı yanlış yada çözümsüz bir soru mu sordum diye merak ta ediyorum.

bu sorumdan sonra depo ile ilgili diğer bi adıma geçecektim ama kalakaldım
sayın hocalarımdan tekrar bakabilmelerini rica edecem.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn modoste;
Neden 134 sayfa, aynı zamanda tamamını kullanmadığınız 1500 satır?
Bunun yerine bir sayfaya (örn.M1 sayfasına) verilerinizi girin. A sütununa M1,M2..vs sayfa isimlerini yazın. Öncelikle 134 sayfadan kurtulun.
İkinci bir sekmede tüm başlıklarınızı kapsayacak şekilde istediğiniz tasniflemeyi oluşturun/oluşturulur.
Kolay gelsin.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın hocam 2010 yılı bitti piyasa firmalar tablosunu tutan arkadaşımızın dosyası 134 sekmeden ibaret oluşuyo. ben sorumu sorarken 3 sekmeden oluşan bi soru sormaya çalıştım
sizin dediğiniz gibi alternatif 2. bir sekme gibi tüm başlıkları kapsayacak şeylerde yapılabilir ama ben anlayabildiğim ve anlatabildiğim kadarıyla sorumu sormaya çalıştım
ifadelerim eksik olabilir elbet

aynı tarz tablodan bir önceki sorumda çok net çözüm ve cevaplar aldım sayın hocalarımdan
benim sorduğum şablona müdahale etmeden başarılabilmişti edilebilirde daha kolay çözümlenmesi açısından.
ama tabiikide daha çabuk daha kolay nasıl yapılırsa öyle yapılabilmeli ki sizde biliyosunuz sizinle ve diğer hocalarımla çok defa sorularımı paylaştık sizlerden gelebilcek aslında bu tabloyu böyle tutup bu tarz sonuçlar alınması daha kolay tavsiyelerinizi ben zaten uyguluyorum

bu sorumda aklıma ilk gelen haliyle sorumu sormaya çalıştım ama cevapları alabilmek adına ek sayfalar ek ifadeler tabiikide yapabiliriz

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sorumu bulunmasını istediğim cevaplar aynı kalmak şartıyla tekrar ifade etmek istiyorum

çizelgede bikaç sütunu silerek tekrar ekleyecem

sorumdaki ana mantığım şunlar
tek tek aynı şablonda olan piyasa firmaları çizelgelerinden başlangıç ve bitiş tarihi belirlenerek ve her firmanın A sütununda hangi satırlarda D ("Depo") ifade varsa o listeleri bi nevi altalta getirmek

fakat belirli bir sekme için bunu yaptığımızda sonuca gidilmesi kolay gibi

benim sorum ise 3 sekmeli örneğimde olduğu gibi piyasa firmalarının A sütunlarına manuel yazılan "D" harflerine göre ve Sonuçlar Sekmesinde belirttiğim tarihleri başlangıç bitiş kabul edip her sekmenin B sütununda yazılan tarihler arasında olanları şart koşup 2 koşula göre belirlenen satırları (her sekmedeki varsa tabiikide) sonuçlar sekmesinde altalta yazmak

Ekli dosyalar

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
bütün verileriniz bir sayfada toplarsanız çözüme ulaşabilirsiniz.1 tane sayfa açın.o sayfanın a1:a1500 satırlarına m1'deki bilgileri(= işareti ile),a1501:a3000 satırlarına m2 deki bilgileri girin.belki çözüme bu şekil ulaşabilirsiniz.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın hocalarım tabiiki işleri zorlaştırmak adına bi çaba sarfetmiyorum şimdi eklemek istediğim dosya
foruma sorduğumda sayın korhan hocam ve sonra asıl çözümü tek bi formülle veren Ömer hocamın formülünü 134 sekmelik dosyama eklenmiş halidir
sıkıştırılmış hali bile çok fazla olduğundan 50 sekmelik halini gönderiyorum
(bu çözüm 1 hafta önce sormuş olduğum çözümün gerçek çizelgeye aktarılmış halidir. çok ama çok faydası oldu.)

sizlerin dediği gibi o kadar sayfayı altalta alabilme şansım olmayacak bu çizelgeyi başka bi arkadaşım tutuyo ben ondan alıp sonuçlara gitmek istiyorum
sorudaki karışıklığı anlayabiliyorum ama sekmelerdeki kısımlara dokunmamam gerekecek hergün herhangi bikaç sekmeye veri yazılıcak 2011 yılında arkadaşım sadece sol başa "D" yazcak o kadar sonrası excel yapabiliyo mu

Ekli dosyalar

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Sn modoste ne yapmak istediğinizi anladım ama istediğiz bilgiler beni aşıyor.Uzman arkadaşların çözebileceğini düşünüyorum.Yine de dosyanız üzerinde çalışacağım.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
=EĞERSAY('M2'!A4:A1500;"D")
buradaki m2 sayfasını her hangi bir hücre değeri ile belirtmek mümkün mü?Örneğin sonuçlar sayfasının h4:h137 satırlarına m1,m2,m3,....m134 yazacağız.ve yukarıdaki formülde m2 yerine burdan değer alacağız.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın hocalarım makrolu çözümünü yapabilirmiyiz peki
firma adlarım sekmelere kaç tane isim veriliyo enb fazla örneğin M1...M200 e kadar olsun
malzemelerin adlarının yazıldığı sütun 2000 e kadar veri yazılabileceği belirlense
ve makrolu çözümü yapabilirler mi

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Makroda sayfa sayısı yada veri sayısı önemli değil. Sayfa düzenleri aynı olsun yeterli. Birazdan yapıp eklerim.

.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayfa düzenleri aynı kalacaktır hocam 2011 yılındada aynı düzende açtık
ama 2010 ile ilgili depo girişleri kısmı zorluk çıkardı yapamayacağım hesaplara giriyo

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
#6 nolu mesajdaki dosyaya göre mi yapılacak. Ayrıca tarih ölçütleri dışında A sütununda D harfi olanlarda mı ölçüte dahil olacak.

.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
6 nolu mesajdaki çizelge lere göre olucak hocam
dediğiniz gibi A sutununda arkadaşım D harflerini yazacak sadece
tarihsel kritertler zaten her sekmedeki (M1-M2-M3) B sütunundan belirlenecek

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Module kopyalayarak çalıştırınız..

Kod:
Sub SayfalardaÖzet()

Dim sat As Long, i As Integer, j As Long
Application.ScreenUpdating = False

Sheets("Sonuçlar").Select
Range("A4:G" & Rows.Count).ClearContents

sat = 4
For i = 1 To Sheets.Count
    With Sheets(i)
        If .Name <> "Sonuçlar" Then
            For j = 4 To .Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
                If .Cells(j, "B") >= [B1] And .Cells(j, "B") <= [F1] _
                And .Cells(j, "A") = "D" Then
                    Cells(sat, "A") = .Name
                    Cells(sat, "B") = .Cells(j, "B")
                    Cells(sat, "C") = .Cells(j, "F")
                    Cells(sat, "D") = .Cells(j, "G")
                    Cells(sat, "E") = .Cells(j, "H")
                    Cells(sat, "F") = .Cells(j, "I")
                    sat = sat + 1
                End If
            Next j
        End If
    End With
Next i

Application.ScreenUpdating = True
End Sub
.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
Sayın hocam makroyu uyguladım çözümleri aldım
çok teşekkür ederim.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın ömer hocam
bu soruya biraz benzer bir şekilde 05.03.2011 tarihinde foruma sormuş olduğum "Kasa çizelgesinde özet tablolar sonuçlar" ile ilgili sorumla ilgili cevaplamanızı beklemekteyim
daha önce siz bana kasa ile ilgili mükemmele yakın bi sonuç hazırlamıştınız Fonksiyonlu çözüm
hatta büyük şirketler firmalar dan bazı şefler benden çizelgenizi aldılar. :)

ben o çizelgedeki çözümlee ulaşmak için şirkette kasayı tutan arkadaşımın şimdiki sorumdaki gibi çizelgesini gün gün benim size sorduğum eski çizelgeye kopyala yapıştır her günü altalta ekliyodu ben bir sütuna kod yazıyodum ve istediğim tarih aralığında istediğim kod için kasa dökümü altalta sıralnıyodu
şimdi o tarz çözümü kasanın gerçek çizelgesinde yapabilimiyiz.
bu bakımdan bu soruyu sordum. yardımınızı bekliyorum tabiiki diğer hocalarımdan da