Pop-Up MsgBox Uygulaması

Excel Vers. ve Dili
2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-10-2022
Merhaba Üstadlarım...

İstediğim şey Sayfa1'de yazılı aslında ama kısaca özet geçeyim.

Burada İstediğim şey herhangi bir köprüleme işlemi yapmadan B3 ve B4'teki değerlere tıklayınca Açılır bir msgbox ile "VERİLER" sayfasındaki başlık ile ilgili veriyi göstermek. Örnek dosyamı incelerseniz daha iyi anlayacaksınız.

Cevaplarınızı ve çözüm önerilerinizi dört gözle bekliyor olucam.

Dosyayı Burdan İndirebilirsiniz

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Sayfa1 isimli sayfanızın adı üzerinde sağ klik yapın ve KOD GÖRÜNTÜLE seçeneğini seçin.

Açılan pencereye aşağıdaki kodu uygulayın.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, Range("B3:B" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub
    If Target.Value <> "" Then
        Set Bul = Sheets("Veriler").Range("B:B").Find(Target.Value, , , xlWhole)
        If Not Bul Is Nothing Then
            MsgBox Bul.Offset(0, 1).Value
        End If
    End If
End Sub
Sayfada B sütunundaki hücrelere tıklayıp deneyin.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Ekteki dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
18-10-2022
Sayın Moderatörüm, teşekkür ederim ancak istediğim şeyi tam olarak açıklayamadım sanırım... Şöyle düşünelim. Bir hatırlatıcı uygulaması düşünün... Veriler kısmında tarih,başlık,açıklama var... Anasayfamızda ise Yalnızca Numaralar ve Başlık kısmı var... Numaralar 1 den 20 ye kadar... Yani Anasayfada maksimum 20 kayıt gösterebiliriz ancak anasayfada gösterilecek olan kayıtlar yalnızca =BUGÜN() tarihli olan kayıtlar olmalı... Kısaca veriler sayfasındaki BUGÜN tarihli kayıtları anasayfada göstereceğiz. Veriler sayfasında birden çok tarihli kayıt örneği olabilir... Bilmem Anlatabildim mi?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Zaten eklediğim dosya BUGÜN fonksiyonu ile verileri kontrol edip uyan kayıtların tümünü listeliyor.

Veriler sayfasına birden fazla BUGÜN tarihli kayıt girip deneyebilirsiniz. Eklediğim dosyada hesaplama yöntemi manuel görünüyor. Belki bu sizi yanıltmış olabilir. Tarih girip F9 tuşuna basın. Sonuç alacaksınız.

Excel Vers. ve Dili
2007
18-10-2022
Aaa evet..Çok özür diliyorum hocam.. Ben farketmemişim ellerinize sağlık sayın hocam..