prim hesaplama formülü

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba

Arkadaşlar aşağıdaki gibi bir prim sistemi geliştirdim fakat excelde formulize edemiyorum çıldırcam. Bana yardımcı olur musunuz? İstediğim öyle bir şey hazırlayayım ki ay sonunda sadece 2 veri gireceğim hedef ve gerçekleşen ciro ve bana direk hesaplayıp gösterecek kim ne kadar alacak diye.

Mağaza 1 min. hedef = a ___ Mağaza 1 gerçekleşen ciro= x

Mağaza 2 min. hedef = b ___ Mağaza 2 gerçekleşen ciro = y

Mağaza 3 min. hedef = c ___ Mağaza 3 gerçekleşen ciro = z

Eğer ‘X’, ‘A’ dan büyükse büyüklük oranı (yüzde kaç geçmişse) kadar o mağaza personelinin maaşına o kadar oran prim eklenecek. Fakat bu prim azami %50 dir. Daha yüksek eklenemez olacak.

Buna artı olarak eğer tüm gerçekleşen cirolar (x,y,z) o ay için verilen hedefleri geçmişse(a,b,c) (hepsinin geçmiş olması lazım) yine toplam da (yüzde kaç geçmişse) kadar o mağaza personelinin maaşına o kadar oran prim eklenecek. Fakat bu prim azami %50 dir. Daha yüksek eklenemez olacak.

Mağaza 1 için
KATLAR 2.kat 1.kat Giriş-1kat -2.kat Toplam
TL min hedef ciro G tl H tl J tl K tl L TL

Kat hedefi aşıldığında (aşıldığı oran kadar) o katta çalışan satış elemanı maaşın %50 si azami prim miktarı alacaktır.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Sorunuzu tablo şeklinde mesajınıza yazmak yerine küçük bir dosya hazırlayıp dosya içinde gerekli açıklamaları yapıp eklerseniz sonuca gitmemiz daha kolay olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Sorunuzda açık olmayan unsurlar var ama,

Şöylemi :

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
valla açık olmayan unsurlara rağmen olmuş gibi :) biraz test edeyim teşekkür ederim. Kat unsurunu daha detaylı anlatacağım.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
inceledim gayet güzel görünüyor, peki mesela mağaza 1 de 10 tane personel var hepsini o mağaza ciro ve hedefe nasıl bağlantılandıracağım?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
anlamadım şimdi kişilerin mağaza bazında yaptığı ciro değişmemeli mağazanın cirosu birdir, 1 mağaza cirosu ve bir gerçekleşen ciro var o orandada 15 kişinin maaşına artı prim gelecek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Haklısınız tekrar bakalım.

E şimdi biraz daha kolaylar...