Prim Hesaplama

Excel Vers. ve Dili
office
Merhabalar.

Excel bilgim çok iyi seviyede değil. Bu sebeple forumu gezdim dolaştım ama işin içinden çıkmak için desteğinize talibim. Bunun için danışmanlık da taleb ederseniz memnuniyetle karşılamaya hazırım.

Elektrikli Araç Kurulumu yapan bir yeni startup şirketimiz var. Prim hesaplama formulü çıkarmak için desteğinize ihtiyacım var.

İhtiyaçlar :
  • istasyon kurulumu anlaşması yaptığında, kurduğu istasyon sayısına göre prim alsın. Yaptıkları anlaşmada müşteriyle kar payı anlaşmaları yapılıyor. Örneğin tüm kurulum masraflarını ve istasyonları şirket karşılıyorsa %20 ye %80 oranlar belirleniyor. Satışcı bazen anlaşabilmek için oranları değiştirebiliyor bu durumda primine etki etsin.
    • a tipi istasyon kurulumu yaptıysa kurulan istasyon adedi 4 ise örneğin 4 bin TL toplam prim alsın
    • b tipi istasyon kurulumu (Daha büyük) için anlaşma getirdiyse 5 bin TL alsın.
  • istasyon satışı yapılmasını çok istemiyoruz fakat yinede satış yapıldığında cihaz maliyeti ve kurulum gibi kalemler satıştan düştükten sonra prim alsın. Eğer satışta iskonto yaparsa bu iskontolarında prime etki etsin.
  • Bağladığı ve kar eden her istasyon dan düzenli aylık 1-50.000 TL arasına 100 TL, 51.000-200.000TL içinde 200TL düzenli her ay alabilsin.
  • Aylık Satış ve ziyaret hedefleri olsun örneğin 200.000 Satış Hedefi, 50hedeflerinin de prime dahili olsun
  • Aylık aldığı maaş ve harcırah dahil harcamasını hesaba katabilirsek hesabın içinde bu değerde olsun.
  • Aylık minimum hedef in altında kaldığında prim alamasın.
  • Tablo içinde birden fazla sayfa olsun, Bu sayfalardan birine cihazların satış fiyatı ve maliyeti gibi kalemleri girebilelim.
Aklıma gelenleri yazdım sevgili dostlar, Sizlerinde tavsiyeleri olursa duymak isterim. Daha önceki prim sistemi hesaplamamızıda iletebilirim özelden fakat orada maalesef bonkör davranıp her kaleme prim verdiğimiz için zarar ediyoruz.

teşekkürler