Programları bir birine bağlamak...

Excel Vers. ve Dili
Excel2003 VB
Sevgili arkadaşlar ve sayın hocamlar. Sizlerin sayesinde bir tane dosya kayıt programı hazırladım. bu bir pcde güzelce çalışıyo. bir çok işlevi var.kayıt,arama,liste,print. Size şölye bir sorum olacak "N(mesala 10pc.Bu sayı değişebilirde )" bilgisayara bu programı yüklesek, 9. bilgisayarda, programda yapılan değişiklik tüm bilgisayarlardaki programlara gidebilir mi? yerel ağ ve internet üzerinden bağlı bilgisayarlar arasında uygulama farkı olur mu? teşekkürler şimdiden. İyi haftasonları.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003 VB
Hocam prd sorunuzu yeni gördüm. hocam, yeni bir kayıt girmek olabilir yada eskisini silmek.hocam aslında şölede bir durum var. diyelim ki 1 merkez 10 şube.ben kaydı açtım merkez olarak, c şubesine gitti. şube onda olduğuna dair işaret koydu. kayıt değişmeliki F şubesi anlasın orda olduğunu. yani evrak takibi. bu program İÜ'de kullanılıyor. bir birimde. ben yaptım sizin sayenizd. ama daha fazla birimde kullanılırsa. evrak takibi önem kasancak.ii geceler

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Anladım ... Ben acaba programın yapısında veya kodlarında yapılacak bir değişiklik ihtimali de olabilir mi diye düşünmüştüm...

Siz; bu programın tuttuğu kayıtlarda değişiklik (yeni kayıt, değişiklik, silme vs) halinde; bütün kullanıcıların bunu farketmesini istiyorsunuz...

Öncelikle, eğer çok kullanıcılı bir yapı istiyorsanız, şu an düşündüğünüz Excel dosya mantığından uzaklaşmalısınız.

Hem kodların hem kayıtların saklandığı tek bir çalışma kitabını, paylaşıma açmak verimsiz ve hatta ihtiyacınızı karşılamaktan uzak olur. Gerçi, paylaşıma açarsanız, zaten makro kodları çalışmayacaktır.

Öncelikle en temel düşünceniz, kayıtları, kodlardan ayırmak olmalıdır. Bu da bir veritabanı kullanımını açığa çıkarır.

Veritabanı kullanımı noktasında da; önünüzde ikiye ayrılan bir yol olacak..

1. Eğer yerel bir intranet ağınız varsa ve bunun dışına çıkılmayacaksa ( yani tüm kullanıcılar, bu ağ üzerinde çalışıyorsa) mdb (Access) tarzı bir veritabanı kullanabilirsiniz.

2. Eğer intranet harici (internet) , dünyanın herhangi bir yerinden, sizin yazdığınız programla; kayıtlara müdahale edilecek bir sistem isterseniz, bu durumda server-Client tipli bir veritabanı (mssql, myqsl vs) kullanmanız gerekir.

Böyle bir yapıda, Excel'de yazdığınız bir arayüz programı ile; herkes tek bir veritabanına sorunsuz olarak bağlanabilir ve online tüm işlemler gerçekleştirilebilir ve anı anına değişiklikler takip edilebilir. Tıpkı bankacıların kullandığı program gibi ...

Yani kısaca, kayıtlara hükmedecek kodlarınızı, kayıtlarınızdan ayıracak bir sistem tasarımı, benim önerimdir ... Değerlendiriniz.

...

Excel Vers. ve Dili
Excel2003 VB
hocam teşekkür ederim. konu üzerine biraz daha araştırıp size gene yazarım. iyi çalışmalar.