Progress bar eklemek

cocoa35

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2016 32 Bit ve Excel 2020 32 Bit Türkçe ve İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2024
kadaşlar ;
Aşağıda eklemiş olduğum kendi hazırlamış olduğum programımın bir bölümü olan Döviz güncelleme userform ve kod'larını görmektesiniz. Benim yapmak istediğim UserForm üstündeki CommandButton'a tıkladığımda bir ProgressBar çıksın ve işlem bitinceye kadar hem şerit hemde % olarak göstersin.işlem tamamlandığında kaybolsun.
Bu konuda yardımcı olurmusunuz? Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

cocoa35

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
10-12-2024

Son düzenleme:

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Dropbox üye olunması gereken bir alan ve indirilecek materyal bir resim . Bu şekilde bir çözüm önermek zor .

Dosyanızı ya da birebir bu kısma ait örneğini www.filebig.net ya da www.dosya.tc gibi bir yere yüklerseniz soru çözümü için üyelik açmaya gerek olmaz.

Altın üyesiniz , mesajlarınızdan birinde sağ altta gelişmiş mod tuşuna basarak sol altta dosya yükle tuşuna bastıktan sonra gelen formda , dosyanın yolunu gösterdikten sonra upload tuşuna bastığınızda yükleme tamamlanır ve yan formu kapatıp mesajı da sağ üstte olan tuşla kapatabilirsiniz.

http://www.excel.web.tr/f59/sorunun-devamynda-atac-eklemek-dosya-eklemek-t32554.html

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Userform açılış kodları

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
   ProgressBar1.Max = 100
  ProgressBar1.Min = 0.1
  ProgressBar1.Visible = False
  Label2.Visible = False
End Sub
Tamam tuşu altına ekleyeceğiniz kodlar

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()

'Sayfa1.Range("A2").Value = TextBox1.Text
'Unload Me
'Sayfa14.Activate

Dim i As Integer
 ProgressBar1.Visible = True
 Label2.Visible = True
  For i = 1 To 1000
    ProgressBar1.Value = (i / 1000) * 100
    Label2.Caption = Format(Int((i / 1000) * 100), "%0")
    DoEvents
  Next i
 ProgressBar1.Visible = False
 Label2.Visible = False
End Sub
Diğer kodlarınızdan bazıları bu işlevden sonra gelmeli . Tuşa bastığınızda progressbar ve yuzde etiketi çalışıyor, 100 e ulaşınca görünmezleşiyor.

Örnek dosyanız ekte.

Başka bir konu ise , profilinizde kullandığınız excelin versiyon ve dili olmalı. Zira eski ya da çok yeni versiyonlarda farklı uygulama olabiliyor ve versiyon çatışması yüzünden verilen bilgi işe yaramaz sanılabiliyor.
Excel Vers. ve Dili:
ileri düzey excel
Kısmını düzeltmeniz , alacağınız yardımda sizdeki ve eldeki olanak ve versiyona bakma açısından önemli....

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

cocoa35

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
10-12-2024
Zeki bey göndermiş olduğunuz örneği benim userform'a uyguladım. Userform'da Commandbuttona tıkladığımızda Progressbar çubuğu işliyor %100 'e kadar işlem yapıyor.Ancak bu işlem biraz görsel olmuş sadece benim makro ile uyumlu çalışmıyor.
Örneğin benim örnek userform'da Tarih girildiğinde Döviz değerleri ilgili sayfaya yazıyor ancak bu işlem yaklaşık 50-60 sn sürüyor bu süre içinde userform açık kalıyor ancak progressbar 10 sn'de bitiyor. yani anlıyacağınız bu düzelebilirmi? commandbutona tıkladığımda progressbar'çalışmaya başlasın işlem bittiğinde %100 'e ulaşsın? bu yapılabilirmi?

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Progressbar mantığını anlamaya çalışın.
"Max", işlemin toplamda kaç kez çalışacağını gösterir.
"Value", 0' dan "max" değerine kadar alacağı değeri gösterir ki, bu da barın durumunu gösterir.

Program akışınızı bilmiyoruz ama bir döngü çalışıyor olmalı. Döngünün sayacı ile "Value" i artırın.

Believing

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office Pro 2019 TR 32 Bit
Windows Pro 10 TR 64 Bit
23-08-2028
Sanırım mesajımı farklı konuya yazdım. Bu mesajı dikkate almayınız lütfen.
Mümkünse mesajın silinmesini rica ediyorum.

Saygılarımla,
Ömer Ali ÜZÜMCÜ

Son düzenleme: