hakanbent
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- excel 11- türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 29-09-2027
Sayın hocalarım ve forum arkadaşlarım;
Excel'de öğrenmek ve uygulama geliştirme amaçlı olarak, adres defteri yapıyorum. Tabi VBA'yı daha tam olarak öğrenemediğim için bazı sorunlar ile karşılaşıyorum.
Sorum ise;
İki adet Userformum var. İlk Userformumda programı tanıtıcı bir yazı var. Programın güzel gözükmesi için altına bir tane progressbar koydum (Sanki program yükleniyormuş gibi gözüksün diye...). Progress bar dolduğunda userform2'ye geçsin istiyorum. Biraz komik kodlar yazdım.
Userform1'in kod bölümüne yazdığım kodlar.
Private Sub UserForm_Activate()
Dim i, j, asal As Boolean
ProgressBar1.Min = 0
ProgressBar1.Max = 100
For i = 0 To 100
ProgressBar1.Value = i
If ProgressBar1.Value = 100 Then
UserForm2.Show
UserForm1.Enabled = False
Exit Sub
End If
Next i
End Sub
Module yazdığım kodlar
Private Sub auto_open()
Application.Visible = False
UserForm1.Show
End Sub
Ancak bu kodlarda; progressbar çubuğu ilerlemiyor, iki tane açılan formda kapanmak bilmiyor. İstediğim. Progressbar çubuğu sona geldiğinde otomatik olarak userform2'ye geçsin ve Userform1 kapansın. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Not: Bu program bitesiye kadar sevgili hocalarımın biraz başını ağırtacağım.
En derin saygı ve muhabetlerimle
Excel'de öğrenmek ve uygulama geliştirme amaçlı olarak, adres defteri yapıyorum. Tabi VBA'yı daha tam olarak öğrenemediğim için bazı sorunlar ile karşılaşıyorum.
Sorum ise;
İki adet Userformum var. İlk Userformumda programı tanıtıcı bir yazı var. Programın güzel gözükmesi için altına bir tane progressbar koydum (Sanki program yükleniyormuş gibi gözüksün diye...). Progress bar dolduğunda userform2'ye geçsin istiyorum. Biraz komik kodlar yazdım.
Userform1'in kod bölümüne yazdığım kodlar.
Private Sub UserForm_Activate()
Dim i, j, asal As Boolean
ProgressBar1.Min = 0
ProgressBar1.Max = 100
For i = 0 To 100
ProgressBar1.Value = i
If ProgressBar1.Value = 100 Then
UserForm2.Show
UserForm1.Enabled = False
Exit Sub
End If
Next i
End Sub
Module yazdığım kodlar
Private Sub auto_open()
Application.Visible = False
UserForm1.Show
End Sub
Ancak bu kodlarda; progressbar çubuğu ilerlemiyor, iki tane açılan formda kapanmak bilmiyor. İstediğim. Progressbar çubuğu sona geldiğinde otomatik olarak userform2'ye geçsin ve Userform1 kapansın. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Not: Bu program bitesiye kadar sevgili hocalarımın biraz başını ağırtacağım.
En derin saygı ve muhabetlerimle