Proje hizmet bedelinde takıldığım nokta

Excel Vers. ve Dili
2003 Excel Türkce
Üstadlar herkese selamlar,yaklaşık 10 gündür siteyi takip ediyorum ve bu kadar yararlı bir sitenin olduğunu daha yeni öğrendiğime çok üzüldüm,gerçekten herkesin cansiperane birbirine yardımcı olduğu bir yer burası,bunun içinde herkese saygılarımı sunuyorum.

Benim soruma gelince bir üstadın hazırlamış olduğu dosyayı kendime uygun bir şekle dönüştürmeye çalışıyorum ama bir yerde tıkandım bana yardım ederseniz çok memnun olurum...

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Hesaplamaların mantığını açıklamamışsınız.

Yapı Sınıfı - 4c
Yapı Alanı 380

olduğunu düşünürsek, I23 hücresinin değeri ne olması gerekir ve neden? Açıklama yaparken konuyu hiç bilmiyormuşuz gibi açıklayınız.

Burada J82 ve J83 değerlerini işaretlemişsiniz. 4c 4 e karşılık geldiği için 380 de 350-400 arasında olduğu için sanırım fakat bu değerlerden hangisi alınacak yada iki değerin ortalamasımı alınacak.

Aynı şekilde O17 içinde detaylı açıklama yapınız.

.

Excel Vers. ve Dili
2003 Excel Türkce
Haklısın üstad eke ilave ettim dediklerini.baya bi karışık oldu umarım anlaşışır olur...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 Excel Türkce
Üstad oranlamada hata yapmışım düzelttiğim dosyayı gönderiyorum...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 Excel Türkce
Teşekkür ettim Ali üstadım,tam aradığım dosya bu...

ama bir yere takıldım dosyada alan değerini girdiğimizde örnek 780 m2 girdik, 700 ile 800 m2 arasındaki değeri yan tarafa aktarmayı nasıl yaparım ki ordan değerlere enterpalasyon uygulansın?