Arkadaşlar VBA'da userformlar üzerinde çalışma yaparken kullanılan Properties menüsü kayboldu,birtürlü geri getiremedim. Çaresi nedir?. Teşekkür ederim.
Ayrıca normal bir excel sayfasında CommandButton ekleyip buton üzerinde özellikleri tıkladığımda söz konusu properties menüsü geliyor. Fakat VBA sayfasında mümkün değil.
Menü isimleri üzerinde sağ klik yapın.
ÖZELLEŞTİR seçeneğini seçin.
Açılan ekranda "SEÇENEKLER" sekmesine geçin.
"Menü ve araç çubuğu kullanım verilerimi sıfırla" butonuna tıklayın. Gelen uyarıya evet deyip işlemi tamamlayın.
İki gündür uğraşıyorum, aslında properties menüsünü veya penceresini buldum ve elimden kaçırdım. Size ilginç veya hikaye gibi gelebilir olay şöyle oldu Visual Basic sayfasının karıştırmadığım yeri kalmadı. Bilindiği gibi solda üstte projet penceresi altında da properties penceresi vardır. En azından benim bilgisayarda öyle idi. Projet penceresinin altında boşlukta yani ekranın sol alt sınırında bir siyahlık gördüm mausla çektim birde baktım ki bizim properties aldım projet penceresinin altına ebadınıda yukardaki pencereye göre ayarlayıp yerleştirdim ve exceli kapattım. Tekrar açtığımda Properties yine yoktu onun orda olduğunu artık biliyorum. Diğer bilgisayarda denedim Properties penceresinin mausla aşağıya doğru çekerek monitörün sınırından kaybolacak kaydırıldığını gördüm. Şimdi onu oradan nasıl çıkartacağımı bilmiyorum.
PRINT SCREEN tuşuna basarak vba penceresinin resmini çekin. Daha sonra boş bir excel kitabına bu resmi yapıştırıp foruma ekleyin. İnceleyip çözüm yolu arayalım.
Eğer Normal bir excel sayfası üzerine CommandButton ekleyip özellikleri tıkladığımızda ekli dosyada bulunan resimde de görüldüğü üzere properties menüsü ortaya çıktmaktadır.
Anladığım kadarıyla siz "Properties" menüsünü "Project" menüsünden ayırmışsınız.
Eklediğiniz resim üzerinden birkaç işlem yapalım.
İlk olarak sağ üst köşede "Yardım için soru yazın" combosunun yanındaki "X" işaretine basıp form ekranını kapatın.
Daha sonra KAYDET butonu altındaki "Project" penceresindeki "X" işaretine basıp "Project" penceresini kapatın.
F4 tuşuna basın.
Böylece ekranınızda sadece "Properties" menüsü açılacaktır. Bu haliyle ekran resminizi eklermisiniz. Onun üzerinden gidelim.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.