Properties Menüsü kayboldu

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Arkadaşlar VBA'da userformlar üzerinde çalışma yaparken kullanılan Properties menüsü kayboldu,birtürlü geri getiremedim. Çaresi nedir?. Teşekkür ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

F4 tuşuna basın.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Ekran görüntüsünü ekleme şansınız varmı?

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Bu işin nasıl yapılacağını doğrusu bilmiyorum.Tarif ederseniz eklemeye çalışırım.

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
UserForm üzerinde tıklayın ve F4 tuşuna basın veya farenin sağ tuşu ile (Properties) seçim yapın.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Mesela Ctrl+R'ye bastığımda Project menüsü geliyor.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Ayrıca normal bir excel sayfasında CommandButton ekleyip buton üzerinde özellikleri tıkladığımda söz konusu properties menüsü geliyor. Fakat VBA sayfasında mümkün değil.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Bu arada oynarken nasıl oldu Wiev menüsü de gitti, galiba silindi birde onu arıyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Menü isimleri üzerinde sağ klik yapın.
ÖZELLEŞTİR seçeneğini seçin.
Açılan ekranda "SEÇENEKLER" sekmesine geçin.
"Menü ve araç çubuğu kullanım verilerimi sıfırla" butonuna tıklayın. Gelen uyarıya evet deyip işlemi tamamlayın.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayın Şaban Sertkaya ve Korhan Ayhan bey her iki şekilde de denedim malesef olmuyor. Dedim ya bu arada menü çubuğunda bulunan View menüsü de kayboldu.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın cayaso,

Virüsten kaynaklanabilir, bir virüs taraması yapmanızı tavsiye ederim.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
İki gündür uğraşıyorum, aslında properties menüsünü veya penceresini buldum ve elimden kaçırdım. Size ilginç veya hikaye gibi gelebilir olay şöyle oldu Visual Basic sayfasının karıştırmadığım yeri kalmadı. Bilindiği gibi solda üstte projet penceresi altında da properties penceresi vardır. En azından benim bilgisayarda öyle idi. Projet penceresinin altında boşlukta yani ekranın sol alt sınırında bir siyahlık gördüm mausla çektim birde baktım ki bizim properties aldım projet penceresinin altına ebadınıda yukardaki pencereye göre ayarlayıp yerleştirdim ve exceli kapattım. Tekrar açtığımda Properties yine yoktu onun orda olduğunu artık biliyorum. Diğer bilgisayarda denedim Properties penceresinin mausla aşağıya doğru çekerek monitörün sınırından kaybolacak kaydırıldığını gördüm. Şimdi onu oradan nasıl çıkartacağımı bilmiyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

PRINT SCREEN tuşuna basarak vba penceresinin resmini çekin. Daha sonra boş bir excel kitabına bu resmi yapıştırıp foruma ekleyin. İnceleyip çözüm yolu arayalım.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Eğer Normal bir excel sayfası üzerine CommandButton ekleyip özellikleri tıkladığımızda ekli dosyada bulunan resimde de görüldüğü üzere properties menüsü ortaya çıktmaktadır.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Anladığım kadarıyla siz "Properties" menüsünü "Project" menüsünden ayırmışsınız.

Eklediğiniz resim üzerinden birkaç işlem yapalım.
İlk olarak sağ üst köşede "Yardım için soru yazın" combosunun yanındaki "X" işaretine basıp form ekranını kapatın.
Daha sonra KAYDET butonu altındaki "Project" penceresindeki "X" işaretine basıp "Project" penceresini kapatın.
F4 tuşuna basın.

Böylece ekranınızda sadece "Properties" menüsü açılacaktır. Bu haliyle ekran resminizi eklermisiniz. Onun üzerinden gidelim.