Prosedure View - Full Module View

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Merhaba Arkadaşlar,
VBA ekranında ne olduysa kodları sürekli "Prosedure View" yani tekil olarak göstermeye başladı. Her seferinde alt sol köşeden "Full Module View" kutusunu tıklamak gerekiyor. Bunun ayarı var mıdır ! Sürekli "Full Module View" göstermesi için ne yapmak lazım acaba !

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.

"Tools / Options / Default to Full Module View" İşaretleyin

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Merhaba.

"Tools / Options / Default to Full Module View" İşaretleyin
Üstad çok teşekkür ediyorum. Bir konuda daha fikrinizi alabilir miyim !
Makro ortamında farkında olmadan bir ayarı kurcaladım sanırım. Şimdi kod sayfaları dağınık çıkıyor.
Eskiden beri resim görüldüğü üzere klasik formata alıştım. Bunun bir ayar yeri var mıdır ?221223

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Bunu anlayamadım daha detay verir misiniz?
Üstad teşekkürler ilginize. bu mesaja eklediğim Resimde görüldüğü gibi Excelden kod sayfasna geçince Code bölümleri dağınık çıkıyor ve çalışma yapmayı zorlaştırıyor.

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Kod sayfasının başlığını çift tıklatın.

Daha sonra Project ve Properties pencerelerinin başlığından tutup sol tarafa sürükleyerek sabitleyin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Kod sayfasının başlığını çift tıklatın.

Daha sonra Project ve Properties pencerelerinin başlığından tutup sol tarafa sürükleyerek sabitleyin.
üstad ilginize çok teşekkürler. Size de zahmet verdik, hakkınızı helal edin. Coe sayfasına çift tıklayınca tüm ekranı kapladığı için sabitleme işlemini gerçekleştiremiyorum. Neyse sağlık olsun, bu şekilde katlanıcaz artık :)

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Aslında olur ama siz yapamadınız.
O zaman önce Project ve Properties pencerelerinin başlığından tutup sol tarafa sürükleyerek sabitleyin

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Aslında olur ama siz yapamadınız.
O zaman önce Project ve Properties pencerelerinin başlığından tutup sol tarafa sürükleyerek sabitleyin
Üstad çok teşekkürker. Project ve Properties pencerelerini sabitlemesini yapabiliyorum. Code, Project ve Properties pencerelerini istediğim gibi konumlandırdım. Ama 2 konu daha var
1) Yeni bir Code sayfası açınca yine nizami gelmiyor. Sayfanın ortasına Code, Project ve Properties pencerelerine taşacak şekilde geliyor
2) Eskiden Project penceresini aşağıya itiklediğimde Properties otomatik küçülürdü.
Project penceresini ola itiklediğimde ise Code sayfa sola doğru genişlerdi. şimdi pencereler arası ölçümleme ilişkisi de kalmadı

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Project penceresini tutup sayfanın herhangi bir kenarına doğru sürüklediğinizde gölge şeklinde konumlanacağı yeri göstermesi ve bıraktığınızda da sabitlenmesi lazım.
Sanırım bu olay gerçekleşmiyor. Doğru mu?
Eğer öyleyse çözümü bilmiyorum.