Proses yeterliliği

Excel Vers. ve Dili
office 2000
türkçe
Ekte dosyasını gönderdiğim bir sayfada yapamadığım formülde yardımlarınızı rica ediyorum.Gönderdiğim dosyada nasıl olması gerektiği yazıyor.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
dosyanızda hatalar mevcut tam oalrak ne yapmak istediğiniz anlaşılmıyor

Excel Vers. ve Dili
office 2000
türkçe
Formül yardım ihtiyacı

Kırmızı alanda (NOMİNAL DAĞILIM HANESİNDE ) DEĞER DİYE BİR İBARE OLDUĞUNDA YEŞİL RENKLİ ALANDA PROSES YETERLİ YAZMAMALI

BİR İKİNCİSİ İSE VERİLER SHETİNDE BULUNAN VERİ GİRİŞ ALANINDA KIRMIZI İLE BLOKLU ALANDA 30 ADET NUMUNE GİRİŞİ YAPILMA ZORUNLULUĞU KOYMAK GEREKİYOR YANİ 30 ADETİN ALTINDA GİRİŞ YAPILDIĞINDA ( Prss yeterliliği Cp Cpk-CAM Cmk ) kısmında bulunan kırmızı alandaki sonuç kısmına nominal değer yetersiz yazmalı 30 adet tam olarak doldurulduğunda ise nominal değer yazmalı

Excel Vers. ve Dili
office 2000
türkçe
Anlaşılan yardımcı olabilecek kimse yok yinede teşekkürler.:frown:

İ

İhsan Tank

Misafir
Anlaşılan yardımcı olabilecek kimse yok yinede teşekkürler.:frown:
merhaba
size yardım edeceğim ama formülünüzü çözemedim.
Prss yeterliliği Cp Cpk-CAM Cmk
bu sayfadaki Sonuç değerler için
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(H53);"Proses yetersiz";EĞER(C$71<D$72;"Proses yetersiz";"Proses yeterli"))
bunu ve
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(H54);"Process is not capable";EĞER(C$71<D$72;"Process is not capable";"Process is capable"))
bunu kullanabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
office 2000
türkçe
Yardım

Aslında ben anlatmayı beceremedim heralde kusura bakmayın şöyleki , veriler sayfasındaki B sütünu ile ilgili benim problemim B sutununda bulunan veri giriş alanına kırmızı boyalı sütünun yanında yazılı değerlerinin olduğu kısım oraya 30 adet numune ölçümü girmem gerek eğer 30 adetin altında bir giriş yaparsam Prss yeterliliği Cp Cpk-CAM Cmk sayfasında bulunan kırmızı renkli yerde yani H53 Hücresinde bana demeliki ( aralık hesabı uygun değil veriler sayfasına geri dön ) bu işi yapan kişiyi uyarmalı.Tabi 30 adetin altında giriş yapıldığında bu uyarıyı verirken Cp Cpk-CAM Cmk sayfasında bulunan Yeşil renkli alanda eğer kırmızılı bölgede aralık hesabı uygun değil ise veri sayfasına geri dön yazıyor ise altta yeşil alanda'da ( Veri yetersiz ) yazmalı Formüller sayfalar birbirine bağlantılı biraz karışık bir iş ben işin içinde çıkamadım aslında bütün olarak işlem yapıyor çalışıyor ancak tek hatası size anlattığım gibi bunu kullanacak kişi 30 adet numune girişi yapmasa bile normal değerleri veriyor uyarı vermiyor bu hatayı düzeltmek için sizin yardımlarınıza ihtiyacım var burdan yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.Umarım anlatabilmişimdir.

Excel Vers. ve Dili
office 2000
türkçe
Sorunum hala devam ediyor olsada teşekkür ederim ilgilenlere yapabilecek bir şey yok anlaşılan her istediğimiz olacak diye bir kanun yok teşekkürler herkeze iyi mutlu günler.

Excel Vers. ve Dili
office 2000
türkçe
Yardımcı olabilecek kimse yokmu gerçekten bu konuyla ilgili

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Yardımcı olabilecek kimse yokmu gerçekten bu konuyla ilgili
Merhaba,

Dosyanıza ben de bakmıştım, bilmeyenler için terimler sanırım biraz kafa karıştırıyor.

Cevap ve çözüm alamamanızı buna bağlıyorum.

Önerim, örnek bir dosyada, sadeleştirilmiş 2 sayfada (sayfa adları sayfa1 sayfa2 olabilir) yapmak istediklerinizi çok net ve anlaşılır yazmanızdır, teknik terim ve çizelgeler olmasın, hücre adreslerini tespit ederseniz verilecek formülleri o hücrelere monte edersiniz.

30 sayısına ulaşılınca, 30 sayısını geçtiğinde, 2 nci bir 30 (60) olduğunda yada olmadığında, oluşmasını istediklerinizi yada istemediklerinizi, sonuçlarını vb. tüm olasılıkları örnekleyiniz,

Bu durumda çözüm alacağınıza inanıyorum.

Teşekkür ederim.