Puana göre yerleştirme

Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-01-2024
Arkadaşlar sorunumla alakalı internette hiçbir yerde bir ipucu bulamadım. Sizlere de danışmak istedim.

Şimdi benim öğrencilerim seneye 3 alana geçiş yapacaklar. Bunun için öğrencilerimden tercihler aldım. Her öğrencim yerleşme isteğine göre bu üç alanı 1 numaradan 3 numaraya doğru tercih ettiler.

Alana Geçişlerinde yıl sonu ortalamaları değerlendirilecek. Her alan en az 10 kişi alıyor. Yalnız bu üç bölümden bir tanesini 10 dan daha az birinci tercihi olarak öğrenci tercih etti. Ben ise her üç bölüme en az 10 öğrencinin yerleşmesini istiyorum.

Bunu yaparken yılsonu ortalaması, tercih sıralaması ve bir alana en az 10 öğrenci mutlaka yerleşecek şekilde yapılmasını istiyorum.

Mümkün müdür? Makro, VBA, formul veya başka hangi yöntemle olabilecekse.

Yardım ederseniz çok müteşekkir olacağım.
Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum, eki gönderiyorum.
Saygılarımla...

http://dosya.co/58a4khwrmooc/ALAN_TERCİH.xlsx.html

Ekli dosyalar

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhaba,
En az kişiyi yerleştirmek için en fazla kişi sayısını vermeniz gerekiyor. Puana dayalı yerleştirmelerde önce en yüksek puandan atanmaya başlanır. Önce ilk tercihi, sonra ikinci, sonra üçüncü tercihine bakılır. İkinci tercihine bakılması için 1. tercih kontenjanın dolu olması gerekir.

Sizin öncelikle her bölümün alacağı maksimum öğrenci sayısını yani kontenjanını tanımlamalısınız.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Dosyada kontenjan sayılarını değiştirirseniz yerleştirme sonuçları da değişir.

Ekli dosyalar