Puanlara ve özelliklere göre atama

Excel Vers. ve Dili
2007 eng.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19.03.2020
Değerli ExcelWeb.tr uzmanları ve kullanıcıları,

Sorumu excel eklentisinde anlattım ama bir kez de burada anlatmak istiyorum. Yardım edebilecek birisi çıkar mı, emin değilim. İşte soru:

----------------------------------

"İsimlerin alt alta yazılı olduğu liste, kişilerin çeşitli özelliklere göre puanlandırılmış listesidir.
"A işi, B işi.." şeklinde sıralanmış liste ise o işin hangi özellikleri istediğini belirten listedir. Mesela G işi; üçüncü, beşinci ve altıncı özellikleri istemektedir. (3,5,6)
Çözemediğim kısım ise, buradaki işlerin istediği özelliklere göre kişileri seçebilecek ve işin karşısına atama yapabilecek formülasyondur.

Mesela "G işi için, üçüncü özellik mutlaka 100- beşinci özellik minimum 70 ve altıncı özellik ise minimum 30 olsun" gibi.. (Yani her iş için yazılan üç özellik; sırasıyla; ilki için mutlaka 100, ikincisi minimum 70 ve üçüncüsü minimum 30 puan şeklinde düşünülebilir.)

Makrosuz halletmek mümkün olabilir mi ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum."

Not: Ataması yapılan kişi, bir başka atamada görünmemeli.

----------------------------------

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 eng.
19.03.2020
makrosuz çözümü yok sanırım..

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
İsteğinizle birebir örtüşmesede bir uygulama yapmaya çalıştım. Tabloyu açtığınızda açıklama sayfası gelecek. Öncelikle bunu okuyun. Daha sonra uygulamayı inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 eng.
19.03.2020
değerli muygun,
cevabınız, sorumun tam karşılığı olmasa bile, gerçekten muazzam bir emek sarfetmişsiniz. teşekkürlerimi kabul edin. bilhassa sizin çözümlemelerinizi beğeniyle izliyorum.

hürmetle,