puantaj hakkında

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
merhaba öncelikle sayfanızı sık sık takip ediyorum ama bişey danışma vakti henüz geldi. Bir firmada muhasebe departmanında çalışıyorum. ay sonu puantaj kayıtlarını elle girmek zorunda kalıyoruz. durdum düşündüm bu işi exelde pratik olarak yapabileceğime karar verdim. eğer vaktinizi almayacaksam şöyle bir sorum olucak. A1 B1 C1 D1.... yani sırayla 6 hücreye X girdiğimde 7. güne ( yani A7hücresine ) T harfi gelsin istiyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
G1 hücresine
=eğer(eğersay(A1:F1;"X")=6;"T";"")

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
yardımınız için çok teşekkür ederim. istediğim bi anlamda bu. bunu bütün hücrelere nasıl uygularım
yani personel A1 B1 C1 de değilde G1 de başladı diyelim çalışmaya. G1 den sonra 7. hücrede de T gelsin desem çok mu şey istemiş olurum.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
T'nin yazılacağı hücreye ( bu hücrenin gerisinde olmak üzere boşluksuz olarak verilerinizin var olduğu varsayımıyla)

=eğer(eğersay( (ilk hücre) : (altı solundaki hücre) ;"X")=6;"T";"")

veriler G2 den başlıyorsa yani T harfini M2'ye (G 'den itibaren 7. hücre) yazdırmak istiyorsanız M2 hücresine yazılacak formül;

=eğer(eğersay(G2:L2;"X")=6;"T";"")

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
yardımınız için çok teşekkür ederim. galiba istediğime yakın bir şey oldu. bu formül içindeki T nin yazı tipini değiştirebilir miyim peki. örneğin her 6 x ten sonra gelen T harfi kırmızı ve de kalın olsun.

Excel Vers. ve Dili
ofis 2007 türkçe
selam arkadaşlar epey zamandır bende sitenizi takip ediyorum hatta lig fikstürü excell fonksiyonları buna benzer programları sayenizde birazcık öğrenmiş oldum. şimdi sizden bir ricam olacak eğer mümkünse tabi ben iç dekorasyon işleri yapıyorum bana excell den bir puandaj gerekiyor. yapmak istediğim puantajın başlıkları şöyle olmalı şantiyeler bölümüne tıkladığımda orada kim hangi tarihde çalışmış ve kaçgün çalışmış personel bölümünde aynen hangi şantiyede kaçgün hangi tarihlerde bir örnek yazarsanız çok dua edrim şimdiden teşekkürler