Puantaj tablosu düzenleme

Excel Vers. ve Dili
2002
Merhaba;

ekli dosyada basit bir puantaj tablosu hesabı var, ancak benim bilgim bu konuyu çözmede yetersiz olduğu için yardımlarınıza ihtiyacım var. Puantajların içinde araştırma yaptım ancak bu tabloya birşey uyduramadım. Eğersay formülüne bir ilave yapmam gerekiyor ancak nasıl olacağını bilmiyorum.

sadede gelirsek;

Personel sabah en geç 10:00 kadar giriş yapabilir. 10:00 kadar giriş yaptığı günlerde sisteme birşey girilmiyor, ancak 10:01'den itibaren sisteme saat kaçta girdiği yazılıyor ve ay sonunda da kaç kere sabah açılışa geç kaldığını görmek istiyorum.

Aynı şekilde akşam çıkış saati 22:00. Bu saatten önce çıktı ise saat yazılıyor, bu saatten sonrası için herhangibir değer yazılmıyor. Ay sonunda kaç kere erken çıktığını görmek istiyorum.

Teşekkürler....

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

BL3 Hücresine,

=TOPLA.ÇARPIM(--(B2:BK2=BL2);--((B3:BK3)*24>10))

BM3 Hücresine,

=TOPLA.ÇARPIM(--(B2:BK2=BM2);--((B3:BK3)*24>22))

Yazarak denermisiniz..

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Alternatif:
Ekli dosyayı inceleyin.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2002
ikinci formül problemli

ilk formülde problem yok

ikinci formül sonuç vermedi,
=TOPLA.ÇARPIM(--(B2:BK2=BM2);--((B3:BK3)*24>22))

koşullu biçimlendirme çözümüde güzel. Ancak yukarıdaki gibi sade bir formül benim için daha iyi olacak. 22:00'den önce çıkış yapanlar için olan yukarıdaki formülüde çözümleyebilirsek sevinirim...

yardımlarınız için tekrar teşekkürler....

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

İkinci formülün sonuç vermemesinden kastınız eğer sonuçun sıfır olması ise tablonuzda 22:00 den büyük değer olmamasından kaynaklanıyor olmasıdır.

Örnek dosyayı incelermisiniz. Formül bende doğru sonuçları veriyor..

Excel Vers. ve Dili
2002
sizi meşgul ediyorum ama; formülünüzü ekli dosyama kopyaladım sonuç vermedi. hatam nerede? Birde sizin gönderdiğiniz dosyada başka bir günün çıkışına 21:55 yazdım sonuç değişmedi. Bir de 22:00 den önce çıkılan günlerin toplamı 7 olmalı, formül bu sonucu vermiyor.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz..

Excel Vers. ve Dili
2002
yardımlarınız için çok teşekür ederim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Rica ederim.

İyi çalışmalar..

Excel Vers. ve Dili
2002
!!konuyla ilgili bir sorum daha olacak!!

Ekli dosyada daha önce oluşturduğumuz veri tablosuna göre bir uyarı yazısı yazmak istiyorum. Veri sayfasındaki isim listesi uzun olduğu için word'te her kişiye exceldeki tabloya tek tek bakıp uyarı yazısı yazmak zaman alacak. Uyarı yazısı sayfasında gördüğünüz gibi isim yazıldığında otomatik olarak tarih ve saatin yazılı olduğu bir listenin oluşmasını formülize edebilir miyiz? Kişi hangi günlerde geç geldi ise tarih sütununa ilgili tarih, saat kaçta geldi veya gitti ise o saat yazılabilir mi?
Mayıs sayfasını dikkate almanızı rica ederim

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2002
sizi fazla oyalamayacaksa yardım talep ediyorum

Benim örnek dosyada yaptığınız çalışmayı kendime uyarlayabilmem için zannedersem ilk etapta makro atamayı bilmem lazım. Size gönderdiğim dosyadaki isimler faraziydi ve ayrıca benim listemdeki isimler 135 satır tutuyor. bunun için
1-uyarı yazısı sayfasındaki makro atamayı nasıl yaptığınız hakkında bilgiye ihtiyacım var.

2-(veri sayfası mayıs) sayfasında 1 nci satırda yaptığınız formül (uyarı yazısı) sayfasındaki makro atamaya bağlı değilse mantığı hakkında bilgi ve yardıma ihtiyacım var.

sizi fazla oyalamayacak ise yardım etmenizi rica ederim.

NOT:işin bu kadar uzamasına neden olan şeylerden bir tanesi tarih olarak kabul ettiğim ve kısaca 1-2-3......31 diye giden 2 nci satır ise, bu satıra direkt 01.05.2008 gibi tarih yazabilirim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Gerekli açıklamaları 11. mesajımdaki dosyada yapmaya çalıştım. 11. mesajımdaki dosyayı tekrar incelermisiniz..

Excel Vers. ve Dili
2002
yardımlarınız için sonsuz teşekkür...

:mutlu: :dua2: Nasıl teşekkür edebileceğimi bilemiyorum ama zaman ayırdığınız için gerçekten teşekkür ederim. :dua: Yaptığınız gerçekten çok harika bir şey, minnnettarım....:dua:

Gönderdiğiniz uygulama dosyasını ve açıklamalarınızı inceledim. Değerli açıklamalarınız sayesinde tablomu oluşturdum. Bir problem yok....:hihoho::mutlu:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Rica ederim.

İşinize yaradığına sevindim.

İyi çalışmalar..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
06/11/2008 öncesi dosyalar arşivden silinmiş olduğu için örneklere ulaşamıyorum. Verilen örnekleri yineler misiniz?
İyi çalışmalar